DISTRIBUIȚI

Cei care conduc Centrul de Copii și Juniori de la Poli Timișoara au reacționat la criticile cum că activitatea lor este neproductivă, critici devenite vehemente după ce și Deian Sorescu a devenit liber de contract. Aurel Șunda și Viorel Boiț au spus că Deian Sorescu va rămâne la Poli, deși FRF l-a declarat liber. Cei doi l-au așteptat și pe președintele Sorin Drăgoi la conferință, însă nici după 50 de minute de la ora începerii conferinței, președintele nu a ajuns!

Șunda, șeful CCJ, și Boiț, membru în Consiliul Director și responsabil cu CCJ, au spus că, într-adevăr, există probleme financiare, dar că la centru se asigură condiții bune de pregătire, și că antrenorii sunt extrem de dedicați. ”Noi alimentăm județul cu juniori. La juniori A și B suntem în fața centrelor cu foarte mulți bani de la federație. Sunt probleme financiare, antrenorii sunt îndrăgostiți de meserie, de aceea lucrează pe salarii mici. Semnale de alarmă se tot trag. Ar fi păcat ca acest club să dispară. Eu sunt optimist că se vor găsi soluții”, a declarat Viorel Boiț.

Boiț și Șunda, dar și antrenorul Adrian Stoicov, au dat asigurări că Deian Sorescu va rămâne la Timișoara, dacă va primi un salariu mai mare de 1200 de lei. ”Conform articolului 14 din regulamentul de transfer, noi am făcut o propunere. Noi însă nu avem acces la contracte, după ce se face propunerea, nu mai este treaba noastră”, a declarat Șunda, care a spus că la fel a fost și cu cazul Marius Marin. ”Noi am făcut o preîntâmpinare, este o nebuloasă. El are drepturi și venituri de la club, nu poate fi declarat jucător liber. Faptul că s-au tot perindat alți conducători, nu știu…”, a spus Boiț, sugerând că vina este a conducătorilor de club.

Antrenorul Adrian Stoicov e convins că Deian Sorescu va rămâne la Timișoara. ”Eu am vorbit cu Deian la meciul de duminică, am stat în tribuna oficială. Mi-a spus că vrea să rămână la Timișoara, pentru că el este format aici. Totul depinde de conducerea clubului. Nu știu dacă el a depus memoriu la federație sau nu”, a intervenit Stoicov în conferință.

Boiț și Șunda au fost întrebați și de riscul ca parteneriatul cu LPS Banatul să fie desfăcut, pentru că Poli nu și-a onorat niciodată obligațiile, cei doi au spus că e tot de competența conducerii. Or, domnul Sorin Drăgoi nu a mai ajuns la conferință, deși le-a promis celor doi că va fi prezent, din motive deocamdată necunoscute.

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ