DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara trece din nou prin mari greutăți înaintea meciului cu CSMS Poli Iași, cu multe accidentări, dar și zvonuri despre demisie. Popa a spus că președintele i-a dat asigurări că nu va fi demis, iar antrenorul născut la Pesac a mai adăugat că el nu își va da demisia de la Poli.

Meciul de la Iași o găsește pe Poli cu multiple probleme de lot. Sunt accidentați Poparadu, Vădrariu, Pedro Henrique, Scutaru, lovit dar și afectat puternic de virusul stomacal, dar și Popovici, care a devenit indisponibil după antrenamente. De asemenea, Marius Croitoru este suspendat. „Ne concentrăm pentru jocul de la Iași în condițiile în care au apărut situații neplăcute vizavi de accidentări. Croitoru este suspendat, deși mi-aș fi dorit să sărbătorească ziua lui de naștere în teren. Eu la Iași am fost șapte ani antrenor, dintre care cinci am fost încontinuu. Cred că este un record de longevitate în Liga I. Am fost foarte apreciat la Iași, am admirație pentru toți ieșenii, nu exista meci la care să nu mi se scandeze numele. Acum, eu știu, dacă revin ca adversar cum voi fi primit? Din punctul meu de vedere, ieșenii au tot respectul. Cred că va fi un meci de care pe care, ieșenii au avut și ei rezultate mai slabe. Noi trebuie să ne agățăm de orice puncte, eu cred că jucătorii vor da totul pe teren, nu pentru mine, ci pentru echipă”, a declarat Ionuț Popa despre revenirea sa la Iași.

Ionuț Popa a explicat că, în vară, clubul și-a asumat posibilitatea ca echipa să retrogradeze după ce investitorul Viorel Tudose nu a mai adus bani la gruparea alb-violetă. Antrenorul a explicat că s-a decis în Comitetul Director că dacă, printr-o ”minune”, în iarnă echipa ar fi pe un loc satisfăcător în clasament, atunci vor fi aduși doi sau trei jucători cu salarii mai mari, iar dacă nu, se va trece la întinerirea echipei, în perspectiva retrogradării. De asemenea, Popa a spus că el nu își va da demisia niciodată de la Poli. ”Am vorbit cu un prieten de la Iași, care mi-a spus că abia așteaptă să mă vadă, dar m-a întrebat că nu știe dacă mai vin eu sau altul cu echipa. Jucătorii mă întreabă zilnic. Am avut ieri o discuție cu domnul Drăgoi, mi-a spus să nu bag în seamă toate aceste intoxicări din presă. Eu am venit să fac treabă la Timișoara, am contract până la 1 iulie. Din partea mea nu există oprire, dacă va fi să mă opresc, e cu totul altceva”, a mai adăugat tehnicianul.

Jucătorul Andrei Artean a punctat că el e de părere că următoarele meciuri vor fi decisive pentru soarta băncii tehnice. „Suntem conștienți că ne va aștepta un meci foarte greu. Etapele trec și noi suntem tot pe minus, trebuie să venim cu punct sau puncte de la Iași, unde va fi un meci foarte dificil. Sperăm să facem un meci bun, nu prea ne convine că Iașul se apară, suntem conștienți că arma noastră cea mai bună este contraatacul, suntem conștienți că nu suntem așa de buni pe jocul pozițional, ne dorim să avem cât mai multe spații. Am avut o discuție cu domnul profesor, ne-a spus că nu s-a pus problema de demitere a dânsului și este mereu aproape de noi. Poate meciurile viitoare vor fi decisive. După ce ne-a bătut Târgu-Mureș, cel mai accesibil adversar, probabil vom avea o răbufnire de orgoliu. Probabil vom juca și pentru domnul profesor, el ne-a fost mereu alături”, a precizat golgheterul echipei.

Meciul de la Iași deschide etapa a XI-a, vineri de la ora 18, și e televizat de Digisport, Dolcesport și Look TV.

Anda DELIU
(foto: prosport.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ