DISTRIBUIȚI
ACS Poli Timisoara joaca cu Viitorul Constanta in meciul de fotbal disptat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara

Poli Timișoara s-a impus cu 1-0 cu FC Viitorul, după un gol marcat din penalti de Alin Cârstocea, într-un moment care nu mai anunța nimic. După victorie, Ionuț Nasleu a adus lăzi de bere pentru echipă în vestiar, iar primarul s-a dus să țină un discurs. După mult timp, Poli a legat două victorii, iar acum formația timișoreană a ajuns la -3 puncte.

Prima repriză a venit cu un fotbal extrem de slabă. Vremea răcoroasă a adus și doar câteva sute de spectatori la stadion, astfel că și atmosfera a fost una aproape inexistentă. Bocșan a greșit în minutul 10, iar balonul a ajuns la Nimely, care a tras, dar Straton a apărat. Nimely a mai avut două ocazii, dar portarul alb-violet a fost pe fază. O șansă bună pentru oaspeți a fost și în minutul 25, când Marin a tras paralel cu poarta tare. Viitorul a mai fost periculoasă prin Stoica și Marin, dar din nou, Straton și-a făcut datoria. Cânu a avut o ocazie bună în minutul 41, când a reluat cu capul pe poartă cornerul lui Croitoru, dar Râmniceanu a apărat. Pe finalul reprizei, Artean a tras pe lângă buturi, astfel că la cabine s-a intrat cu 0-0.

Marin, Stoica și Coman au avut ocazii în debutul reprizei a doua, după ce Nimely a rămas la vestiare la pauză. În minutul 55, Doman i-a centrat lui Drăghici, care a tras pe lângă poartă din careu. Trei minute mai târziu, atacantul a putut marca pe contraatac, dar Râmniceanu a ieșit bine în fața lui și a parat șutul. Ionuț Popa a decis să îl scoată pe Drăghici și să îl trimită pe Cârstocea, așadar, să lase echipe fără atacant de meserie. Bărbuț a scăpat spre poartă în minutul 71 și a tras pe lângă buturi dintr-o poziție bună. Jocul părea să se stingă, dar în minutul 82, Poli a primit penalti după un fault în careu al lui Carp asupra lui Străuț. Cârstocea a marcat pentru 1-0. Trei minute mai târziu, mijlocașul avea ocazia să marcheze iar, dar Bărbuț a centrat târziu, iar un jucător al Viitorului s-a interpus la șutul lui Cârstocea. Nici Viitorul nu a avut replică, așa că Poli a ieșit învingătoare.

Poli Timișoara: Straton, Străuț, Cânu, Bocșan, Novak, Artean, Bărbuț, Llorente, Croitoru (min 85 Șeroni), Doman (min 73 Mailat), Drăghici (min 63 Cârstocea)

FC Viitorul: Râmniceanu, Benzar, Țîru, Brandan, Boli, Marin, Carp, Lopez (min 67 Hodorogea), Chițu, Nimely (min 46 Coman), Stoica (min 75 Casap)

Ionuț Popa a explicat cum a gândit când a lăsat echipa fără atacant. ”Ne bucurăm că am câştigat. Prima repriză a fost una slabă, dar în a doua am jucat foarte bine. Jucătorii au dat randament, meritul este doar al echipei. Cele mai mari ocazii le-am avut cu Bărbuţ în poziţie de vârf. Important este să jucăm, dacă merge jocul va fi bine, noi ne dorim să mai facem puncte. Dacă Hagi spune că i-au plăcut jucătorii, înseamnă că aşa este. După ratări cum a fost cea a lui Drăghici poţi să pierzi jocul. L-am schimbat, dar nu pentru asta, ci să întăresc mijlocul. Am văzut la Viitorul multe lucruri care nu apar şi la alte echipe, de fotbal modern”, a spus tehnicianul lui Poli.

Hagi a recunoscut că echipa sa a jucat prost. ”Nu pot fi mulţumit, a fost un meci echilibrat, noi nu am jucat cum trebuie acest meci. Ştiam că Timişoara e o echipă care vrea să câştige, că vrea puncte. Am făcut două greşeli mari, mai ales la gol, după care iar am făcut o greşeală de poziţionare. Am făcut greşeli mari, vom vedea ce o să facem. Eu îmi doresc să jucăm mai bine. Chiar dacă au zis că e greu, le-am spus că sunt alibiuri, se plângeau de teren, dacă ăsta nu e bun… sunt metehne care ne ţin pe loc, eu am nevoie de jucători care să alerge pe orice teren. Felicit Timişoara, ştiam că vor să câştige, ne-au oferit spaţii, dar nu am profitat. Toate meciurile sunt echilibrate, au dispărut patru echipe din campionat, asta înseamnă 100 de jucători. Am văzut la Timişoara câţiva jucători care m-au încântat”, a punctat antrenorul de la Viitorul.

Anda DELIU
(foto: tion.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ