DISTRIBUIȚI

Anul trecut primarul din Darova, Sorin Tilihoi, era anchetat într-un dosar fiind suspect de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Câțiva consilieri locali îi făcuseră plângere pe motiv că ar fi alocat terenuri unor persoane din localitate, în schimbul unor sume de bani.

Acum consilierul local Nicolae Costândana a fost declarat de ANI că s-a aflat în conflict de interese administrativ. În perioada deţinerii calităţii de consilier local a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local, prin care s-a aprobat concesionarea unei suprafeţe de 29,97 ha din păşunea comunală aferentă localităţii Sacoşu-Mare crescătorilor de bovine din localitatea respectivă, deşi soţia acestuia figura în tabelul nominal cu crescătorii de animale care au solicitat concesionarea unei suprafeţe de păşune.

De asemenea, ulterior adoptării Hotărârii Consiliului Local, Primăria comunei Darova, în calitate de concedent, a încheiat un contract de concesiune cu soţia persoanei evaluate, în calitate de concesionar, având ca obiect concesionarea unei suprafeţe de 1,28 ha teren extravilan din păşunea comunală a localităţii Sacoşu-Mare, judeţul Timiş. A încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 din Legea 161/2003 și art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001 coroborat cu art. 75, lit. a) şi art. 77 alin. (1) din Legea 393/2004.

ANI a constatat starea de incompatibilitate pentru alți 20 de foști și actuali aleși locali. Numărul aleșilor locali în cazul cărora Agenția Națională de Integritate a constatat incidente de integritate în cursul acestui an este de 254 aleși locali.

LĂSAȚI UN MESAJ