DISTRIBUIȚI

Cu mic, cu mare, timișorenii au venit aseară în centrul orașului pentru a asista la manifestațiile organizate cu ocazia Orei pământului”. Doar că cele 60 de minute de protejare a mediului s-au transformat în 30.

În plus, căsuțele de la Târgul de Paști din centrul Timișoarei au rămas cu luminile aprinse și nici panourile 20150328_205917publicitare nu s-au stins. La fel s-a întâmplat și cu Catedrala Mitropolitană, care a fost luminată în permanență. Fațada Operei a renunțat, însă, pentru 30 de minute la iluminat, la fel cum s-a întâmplat și la primărie și în Parcul Central.

Oamenii nu au părut deranjați, însă, de nerespectarea orarului și s-au bucurat de numărul de jonglerii cu foc oferit, pe întuneric”, de artistul de stradă Raluca Ilaș și organizat cu sprijinul Casei de Cultură a Studenților din Timișoara. Cei mai încântați de spectacolul cu foc au fost cei mici, care aplaudau la fiecare jonglerie a tinerei.

20150328_210732Scopul „Earth Hour” este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale și de a sublinia necesitatea reducerii poluării planetei.

Mioara NEGRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ