DISTRIBUIȚI

Fiecare scrutin electoral reprezintă pentru administraţia Robu un nou prilej de a arunca bani pe fereastră. În 2014, cu ocazia alegerilor parlamentare, administraţia locală a dat refresh stocului de cabine de vot. Astfel, pentru 129.600 de lei plus TVA, în posesia municipalităţii a intrat un lot de 54 de module a câte 3 cabine de vot. Furnizorul de la acel moment, Met SRL Timişoara, a încasat 2.976 de lei /modul de 3 cabine de vot.

Recent, printr-o achiziţie finalizată la data de 28 octombrie a.c., Primăria municipiului Timişoara a mai scos la interval fix 110.550 de lei plus TVA, achiziţionând încă 67 de module. Executantul, Trepenhaus SRL Dumbrăviţa, va încasa astfel 1.980 de lei /modul de 3 cabine de vot.

În raport cu necesităţile reale ale municipiului Timişoara, dar şi din analiza achiziţiei de asemenea repere în ultimii 10 ani, rezultă că administraţia locală nu este familiarizată / nu respectă recomandarea Direcţiei Management, Monitorizare şi Logistică Electorală din cadrul Autorităţii Electorale Permanente. Care, în privinţa cabinelor de vot, are recomandări concrete: “durabilitate/durată de viaţă crescută. Se recomandă ca aceasta să acopere o perioadă de aproximativ 12 – 15 ani (3 – 4 cicluri electorale)”.

De altfel, la acest capitol, e lesne de înţeles că primarul Robu ar putea lua lecţii de la edilul Aradului, Gheorghe Falcă. În pregătirea alegerilor locale de anul acesta, Primăria municipiului Arad a plătit 85.500 de lei plus TVA pentru “ Servicii de manipulare, montare/demontare, amenajare cabine de vot, urne mari si mici, montat firme sectii de votare, preluare si manipulare mese, scaune de la cantinele unor licee din municipiul Arad”.

Cu toată inestimabila sa pricepere, Nicolae Robu a fost întrecut până şi de primarul din Arpaşu de Jos, judeţul Sibiu. Care a cumpărat modulul de 3 cabine de vot cu 1.150 de lei plus TVA. Ori cel din comuna  Folteşti, judeţul Galaţi. Care a cumpărat module de 4 (patru!) cabine de vot cu 1.690 de lei plus TVA.  Are sens să mai vorbim despre comuna Tămăşeni, judeţul Neamţ? Are, deoarece edilii de acolo au cumpărat cabinele modulare cu doar 450 de lei plus TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ