DISTRIBUIȚI

Deşi vocea străzii este clară, oamenii dorind o clasă politică formată din profesionişti, nu din oportunişti, mare parte a formaţiunilor politice participante la parlamentarele din decembrie 2016 încă îşi încearcă norocul. Fără a desconsidera contracandidaţii intraţi în cursa electorală, universitarul Radu Şumălan, locul 1 pe lista PMP Timiş pentru Senatul României, trage un important semnal de alarmă: printre cei ce doresc un mandat de parlamentar se numără şi candidaţi “de import”, aterizaţi pe listele din Timiş.

“Rolul parlamentarilor este unul dublu. Pe de o parte acela de a participa la dezbaterea şi adoptarea unor proiecte legislative ce afectează întreaga ţară, pe de altă parte acela de a reprezenta la cel mai înalt nivel – prin întrebări, interpelări punctuale şi nu numai – interesele judeţului Timiş. Mă întreb ce contact au cu problemele reale ale Timişului tot felul de candidaţi de prin Bucureşti, Bacău, Constanţa ori Hunedoara?”, spune profesorul universitar Radu-Liviu Şumălan.

O trecere în revistă a listelor de candidaţi confirmă spusele universitarului Şumălan. Partidele n-au înţeles mesajul străzii, candidaţi “de import”, care lucrează (unii chiar ca fierari ori şoferi) şi domiciliază în afara judeţului nostru, fiind din belşug.

Senatul României
Alina – Ştefania Gorghiu, propusă de PNL, domiciliată în Bucureşti;
Gabriel Ciuraru (domiciliat în Bucureşti), propus de Partidul Uniunea Salvaţi România (PUSR);
Marin Aurelian Bonţu, propus de Partidul Noua Românie (PNR), domiciliat în judeţul Caraş-Severin;
Tudorel Ene (domiciliat în judeţul Caraş-Severin) şi Silvestru Butacu (domiciliat în judeţul Bacău), propuşi de Partidul “Blocul Unităţii Naţionale” (BUN).

Camera Deputaţilor:
Zsolt Molnar, propus UDMR, domiciliat în judeţul Cluj;
Ecaterina Orbulescu, Doru Florea, Emilia – Adela Selincean (domiciliaţi în Bucureşti) şi Daniel Mircea Cristian (domiciliat în judeţul Constanţa), propuşi de Alianţa Noastră România (ANR);
Cătălin Drulă (domiciliat în Bucureşti) şi Mihai Constantin (domiciliat în judeţul Constanţa), propuşi de Partidul Uniunea Salvaţi România (PUSR);
Andreea Ionela Gartner, propusă de Partidul Ecologist Român (PER), domiciliată în judeţul Hunedoara;
Ozana Radu, propusă de Partidul Noua Românie (PNR), domiciliată în judeţul Caraş-Severin;
Marian Dincă (domiciliat în Bucureşti),  Iosif – Lucian Gherghel, Petronela Butacu şi Ion Cherecheş (domiciliaţi în judeţul Bacău), propuşi de Partidul “Blocul Unităţii Naţionale” (BUN).

LĂSAȚI UN MESAJ