Poli Timișoara a terminat la scorul de 2-2 meciul din deplasare de la CFR Cluj, după o partidă cu o treime de teren înghețat și un arbitraj plin de greșeli. Au marcat Tavi Drăghici pentru alb-violeți și Felipe Nascimiento pentru gazde din două lovituri de pedeapsă. După meci, Ionuț Popa a fost surprinzător de împăciuitor la adresa arbitrului Andrei Chivulete, care și-a cerut scuze pentru prestație.

CFR Cluj a creat condiții jenante pentru o partidă de Liga I, cu o treime de teren înghețată. În prima repriză, Straton s-a aflat în poartă de pe ”tărâmul ghețurilor”, iar jocul s-a desfășurat destul de chinuit. După o ocazie irosită de Bud, Poli a avut o lovitură liberă trasă în zid de Artean și un șut pe lângă poartă a lui Croitoru. Gazdele s-au chinuit prin Omrani, Chiriță și Bud, dar nu au reușit să marcheze, iar replica lui Poli a fost un șut al lui Drăghici reținut de Vâtcă. În minutul 34, Camora a respins de pe linia porții o centrare excelentă a lui Străuț. Croitoru a executat cornerul și același Bogdan Străuț a centrat cu capul în fața lui Drăghici, care doar a împins mingea în poartă. Peste șase minute, același Drăghici a speculat din nou câștigător pasa filtrantă a lui Croitoru. A marcat din ofsaid pentru 0-2, dar asistentul nu a semnalizat și golul s-a validat. Peste doar un minut, Artean a comis henț în careu însă, iar Nascimiento a transformat pentru 1-2 de la 11 metri, astfel că la pauză s-a intrat cu 2-1.

După schimbarea terenurilor, CFR a început să atace pe terenul fără gheață. După un start de repriză fără mari ocazii, arbitrii au dat penalti ușor în minutul 54, după un fault al lui Străuț la Juan Carlos Ruiz. Nascimiento a schimbat colțul și a egalat la 2-2. Peste câteva minute, Camora a avut o ocazie mare, după ce a tras puțin pe lângă poartă. Șeroni a încercat o nouă cursă spre un gol în minutul 68, dar Vâtcă a respins balonul cu genunchiul. CFR Cluj nu a putut presa, cu toate că timpul trecea în defavoarea ardelenilor. Bud, care altădată era ”spaima” celor de la Poli, nu a fost în formă și a irosit și o ocazie în minutul 79. Poli s-a apărat bine pe final și astfel a reușit să mai scotă un punct important în Gruia, iar acum a ajuns la cota 5.

CFR Cluj: Vâtcă, Lopes, Larie, Horj, Camora, Nascimiento, Rus, Chiriță (min 59 Păun), Omrani (min 46 Juan Carlos), Nouvier, Bud (min 80 Negruț)

Poli Timișoara: Straton, Străuț, Scutaru, Bocșan, Șeroni, Artean, Poparadu, Bărbuț, Croitoru (min 80 Cârstocea), Doman (min 83 Vădrariu), Drăghici

După meci, Ionuț Popa a făcut o nouă demonstrație de umor. ”Am avut o discuție cu Chivulete la sfârșitul jocului.  Mie mi s-a părut chiar sincer și îl apreciez pentru sinceritate. Am discutat cu el și mi-a spus: domn profesor, dacă am greșit, îmi cer scuze, nu o fac intenționat. Asta te dezarmează… dimpotrivă, îl laud. Pe mine mă deranjează că am pierdut la Craiova cu două goluri din ofsaid și au scos-o de pe linia porții la ocaziile noastre. Azi iar au scos-o de pe linia porții și am fost egalați cu două penaltiuri. Asta mă deranjează. Ce să zic eu? Fotbalul nu știu cât reprezintă știință și cât reprezintă noroc, dar un alt impediment mare este acest teren, care demonstrează că am eu ce am cu vorba președintelui României, <România lucrului bine făcut>. Am ce am cu această vorbă, pe care nu mi-o pot scoate din cap. Eu consider că dacă se vorbește de România lucrului bine făcut, inclusiv terenurile de fotbal trebuie să arate bine pentru echipele din Liga I. Sunt un bulangiu de antrenor, ce să mai spun? Am bulan. Așa se spune în fotbal, nu? Îi mai scot așa la rampă câteodată, dar nu am niciun merit. Meritul este al lor. E greu de spus (n.r. întrebat de teren). Gazdele au adoptat o tactică deosebit de bună pentru o echipă acasă, jucând cu două vârfuri și cu mingi în adâncime pe un teren greu. Noi în schimb am încercat să jucăm din recuperare la mingile lor și să inițiem contraatactul sau atacul rapid. Uneori ne-a reușit, alteori nu. CFR are un stadion impecabil, dar și terenul trebuie să se prezinte la înălțimea așteptărilor”, a declarat antrenorul lui Poli.

Anda DELIU
(foto: prosport.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ