DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat are în proprietate, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, o clădire de birouri abandonată pe care se gândește să o repună în funcțiune atribuindu-i funcția de sediul de intervenție al Navigației.

Clădirea de birouri a fost construită la începutul secolului al XX-lea, are 5 încăperi în suprafață de 172 mp și a fost folosită pentru Căpitănia Portului Timișoara, apoi ca sediul al Sistemului Hidrotehnic Bega, din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș. În prezent se află într-o avansată stare de degradare, nefiind folosită de 4 ani. Dacă fundația și pereții sunt buni, planșeul este într-o stare avansată de degradare. Învelitoarea de țiglă este și ea degradată parțial. Instalațiile sanitare și electrice sunt uzate, defecte.

Principalele lucrări avute în vedere sunt revizuirea și expertiza fundațiilor din cărămidă arsă, verificarea existenței subsolului, realizarea unui planșeu peste parter în vederea mansardării, realizarea șarpantei și a învelitorii, tratare antifoc, mansardare, finisarea interioară și exterioară, refacerea pardoselii și a tâmplăriei, revizuirea stării magaziei, refacerea instalațiilor.

Pentru a realiza acest proiect proprietarul a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru modernizarea acestui sediu. Firma de proiectare va trebui să asigure documentația, serviciile de consultanță, analizele, propunerile de proiectare și să livreze toată documentația în termen de 30 de zile, semn că Administrația Bazinală de Apă Banat se grăbește să finalizeze acest proiect, poate chiar anul viitor dacă identifică sursa de finanțare. Costul documentației este evaluat la 30.000 de lei și va fi plătit din fonduri proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ