DISTRIBUIȚI

Instituţia Prefectului Timiş a iniţiat astăzi, începând cu ora 14, o şedinţă a comandamentului de iarnă. Codul galben de vânt de acum trei zile, dar şi codul galben de ger anunţat în intervalul  09-10 ianuarie în Crişana şi în Banat a determinat această întâlnire la care participă toate instituţiile abilitate pentru intervenţie. Vremea va fi deosebit de geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

Ieri a avut loc şi Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, la care a participat inclusiv prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, stabilindu-se amânarea  activităților în școlile și grădinițele din județ. În consecință, procesul de învățământ va fi reluat miercuri, 11 ianuarie 2017.

ISU Timiș execută zilnic misiuni de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost pentru a fi transportate la adăposturi. Cetățenii care văd persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe 112, pentru a fi preluate de echipajele de salvatori.

Comandamentul de iarnă va trebui pregătit pentru orice tip de intervenţie cauzată de ger, de la cele de întreruperi ale energiei electrice, întreruperi în furnizarea apei potabile, sau intervenţii pentru salvarea persoanelor cu diferite afecţiuni, mai sensibile în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ