DISTRIBUIȚI

Nu au depus de mult jurămintele în Parlamentul României, aşadar nu ne aşteptăm la o activitate parlamentară bogată a deputaţilor şi senatorilor timişeni, dar unii dintre ei vor să îşi facă simţită prezenta cât mai mult. În afară de rostirea jurământului, doar deputaţii sunt mai activi, mai ales cei din opoziţie.

Deputatul Ben Oni Ardelean este iniţiator alături de alţi colegi din PNL la un proiect de lege privind impozitarea pensiilor şi a ţinut o alocuţiune dedicată împlinirii a 27 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1980. Modificarea Codului Fiscal în ceea ce priveşte impozitarea pensiilor este prezentată astfel: la începutul lunii ianuarie 2017, prin adoptarea Pl-x nr. 335/2016, plafonul de venit neimpozabil a fost majorat la 2.000 lei/lunar, deşi efortul bugetar pentru eliminarea impozitării tuturor veniturilor din pensii ar fi fost nesemnificativ. Având în vedere discriminările fiscale pe care le-a creat adoptarea Pl-x nr. 335/2016 şi luând în considerare impactul bugetar nesemnificativ al neimpozitării tuturor veniturilor din pensii (mai puţin de 200 mii de beneficiari, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii pentru luna noiembrie 2016), iniţiatorii prezentului act normativ propun eliminarea veniturilor din pensii din categoria veniturilor supuse impozitării şi includerea acestor venituri în categoria veniturilor neimpozabile. Alături de Ben Oni Ardelean, din Timiş mai sunt semnatari ai proiectului şi colegii din PNL Pavel Popescu şi Marilen Pirtea.

Cătălin Drulă, deputat USR, a fost vocal luând cuvântul de două ori în ziua în care parlamentarii au fost convocaţi în şedinţă de la o oră la alta, dar şi atunci când s-a propus la vot Proiectul de Lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, PL-x 1/2017, respingând modul parlamentarilor de la putere de a face politică şi guvernare cu buldozerul.

LĂSAȚI UN MESAJ