DISTRIBUIȚI

Campioana ACS Dumbrăvița urma să găzduiască vineri și sâmbătă al treilea turneu din sezonul regulat al Superligii, dar condițiile meteo dificile au amânat competiția. Clubul bănățean va aborda însă cu forțe proaspete ce mai e de jucat din sezonul 2016-2017, deoarece Andreea Dragoman (foto) a fost legitimată la echipa bănățeană.

Toate competițiile ce urmau să se joace la sfârșit de săptămână au fost amânate din cauza vremii nefavorabile. Dumbrăvița urma să găzduiască atât turneul masculin, cât și cel feminin al Superligii, dar turneele 3 și 4 s-au comprimat și vor avea loc în februarie, la Buzău. ”Din cauza vremii nefavorabile, sportivii nu pot ajunge, așa că s-a decis să jucăm toate cele șapte meciuri la Buzău, iar primul turneul din sezonul viitor din septembrie, ce era programat la Buzău, să se să țină la noi, la Dumbrăvița”, a declarat antrenoarea clubului bănățean, Nicoleta Husar.

ACS Dumbrăvița a transferat-o pe Andreea Dragoman, de la Romgaz Mediaș. Astfel, medieșeanca va face cuplu cu Adina Diaconu și în Superligă, după ce împreună au devenit campioane mondiale de junioare în proba de dublu. La noul club, Dragoman va fi titulară. ”Va fi titulară, sigur. Ea și Adina vor schimba poziția 1 și 2 în echipă, în funcție de meciuri. Chiar acum este cu noi în pregătire, a venit de la o ședință foto din Germania pentru sponsorul Joola, iar luni pleacă la Openul de senioare de la Budapesta. Va mai fi Andreea Zanfir, iar Mihaela Dospina va juca atunci când va fi nevoie”, a explicat antrenoarea Dumbrăviței.

Acum, clubul bănățean are patru sportive ce ocupă poziții de top în clasamentul național al federației pe anul 2016. Adina Diaconu e pe primul loc, cu 568 de puncte, iar pe doi este Andreea Zanfir, cu 325,5 puncte. Andreea Dragoman e pe locul 6, cu 259 de puncte, iar pe 7 e Mihaela Dospina, cu 216 puncte.

Clubul din Dumbrăvița a câștigat două medalii și la juniori III, la un concurs în Ungaria. Bogdan Badea a luat aurul, iar Daniel Moldovan bronzul, după ce primul și-a bătut colegul cu 3-1 în semifinală.

Anda DELIU
(foto:zamanromania.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ