DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş pregăteşte toate demersurile pentru a finaliza anul acesta o serie de investiţii care trenează din anii precedenţi. Ne referim la investiţiile de reabilitare şi modernizare a unor tronsoane de drum. Prioritate au asfaltare DJ 682J Zorani – Grosi – Bulza, asfaltarea DJ 595C Deta (DN59) – Opatiţa – Birda, IBU pe DJ 588 Şemlacu Mare – Ferendia, asfaltare DJ 609H Babşa – Ghizelaşi, asfaltare DJ 592B Sipet – Folea.

Dar pe lângă aceste tronsoane de drum aflate în lucru sunt şi câteva obiective noi demarate, care de asemenea vor primi finanţare în anul acesta. Investiţiile se referă la lucrări de amenajare a drumurilor din comune, amenajarea intersecţiilor şi a acceselor. Consiliul Judeţean Timiş se află deja la pasul stabilirii dirigenţiei de şantier.

Se va lucra anul acesta la ranforsarea sistemului rutier DJ 681 Făget- Drăgnişeni. Lucrările se referă la intervenţii pe sectoarele cu beton de ciment, prin colmatare de rosturi, crăpături, casete de lărgire, aşternere îmbrăcăminte bituminoasă pe zestrea existentă. Unde este îmbrăcăminte bituminoasă se va aşterne mixtură asfaltică, se vor amenaja dispozitivele de colectare şi scurgere a apelor pluviale, se va face amenajarea drumurilor şi străzilor laterale, semnalizarea rutieră şi orizontală. Este avută în vedere şi finalizarea lucrărilor de amenajare a intersecţiei dintre calea ferată şi DJ 691A, cu dale de cauciuc elastice. Lucrările se estimează că vor dura 11 luni, deci se vor întinde pe tot parcursul acestui an.

Asfaltarea DJ 693 Iohanesfield-Ivanda se va realiza cu mixturi asfaltice bituminoase. Se va lucra la amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, la amenajarea dispozitivelor de colectare şi scurgere a apelor pluviale şi se vor realiza lucrări de semnalizare rutieră verticală şi orizontală. Pe acest tronson s-a stabilit un interval de lucru de 7 luni.

Reabilitarea sistemului rutier DJ 691 A, Maşloc-Remetea Mică- Charlottenburg se realizează uzând de mixturi asfaltice bituminoase. Se vor amenaja intersecţiilor cu drumurile laterale, dispozitivele de colectare şi scurgere a apelor pluviale şi se vor efectua lucrări de semnalizare rutieră verticală şi orizontală. Localnicilor li se vor amenaja şi accesele la gospodăriile riverane. Lucrările vor dura 9 luni.

Pe DJ 592D, porţiunea Hitiaş-Bacova, se va lucra la carosabil prin aşternerea de mixturi bituminoase. Şi aici se vor amenaja intersecţiile cu drumurile laterale, accesele la gospodării, dispozitivele de colectare şi scurgere a apelor pluviale, se vor executa podeţe tubulare şi lucrări de semnalizare verticală şi orizontală pe o perioadă de 8 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ