DISTRIBUIȚI

Ieșită din grupele Challenge Cup, Timișoara Saracens își știe cei doi potențiali adversari de la barajul din primăvară. Tot în ianuarie s-au terminat și grupele de calificare de dinainte de baraj, iar situația pe țări e similară celei de anul trecut.

Astfel, Timișoara Saracens și rușii de la Enisei STM, echipă fondată în 1975 în Krasnoyarsk, vor juca cu învingătoarele celor două grupe de calificare. Grupa A a fost câștigată de Krasny Yar Rugby Club, echipă tot din Kranoyarsk, dar fondată în 1969, care a adunat mai mult puncte decât Petrarca Rugby (Italia), Pataro Calvisano (Italia) și Dendermonde Rugby (Belgia). În grupa B s-a impus Mogliano Rugby din Italia, în fața celor de la Rugby El Salvador (Spania), Femi-CZ Rugby Rovigo Delta (Italia) și Heidelberger RK (Germania).

În 2016, Timișoara Saracens a trecut de italienii de la Calvisano la meciurile de baraj. Teoretic, e mult mai ușor de trecut de Mogliano decât de ruși. În 2015, Baia Mare a jucat cu Enisei STM și nu s-a calificat. Kranoyarsk este în vestul Siberiei și chiar și în aprilie vremea poate fi una extrem de geroasă. De asemenea, maramureșenii au avut probleme cu vizele și nu e deloc de neglijat nici faptul că deplasarea ar fi mult mai lungă.

Conform site-ului EPCR, cele două echipe ce vor câștiga barajul vor juca un meci în week-endul în care vor avea loc finalele Challenge Cup și Champions Cup. Respectiv în 19-20 mai, pe arena Murrayfield din Edinburgh.

Anda DELIU
(foto: Daniel Nechita)

LĂSAȚI UN MESAJ