DISTRIBUIȚI

Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat la scorul de 32-21 al cincilea meci amical, jucat acasă cu Minaur Baia Mare, locul întâi din Seria B a eșalonului secund. Alb-violeții nu au avut probleme în jocul cu maramureșenii, și astfel, au ajuns la cinci victorii în partidele de verificare, după succesele din ”dublele” cu CSM Oradea și Steaua Roșie Belgrad.

SCM Poli a abordat meciul cu Daskaloski în poartă, Lasica, Simovic, Fenici, Ștefan pivot înlocuit cu Păiuș pe apărare, Milosevic și Marjanovic. Nu au jucta Filip Lazarov, reîntors recent de la Mondialul din Franța, și Santeiu, accidentat. În prima repriză, Minaur abia a găsit drumul spre poartă, astfel că la pauză s-a intrat cu 14-6. În repriza a doua, oaspeții au mai reușit să înscrie mai des, dar tot SCM Poli a fost superioară la toate capitolele.

Alb-violeții i-au avut pe următorii marcatori: Marjanovic, 6 goluri, Lasica și Milosevic, fiecare cu 5 goluri, Simovic, Vaidasigan și Neamțu, fiecare cu 3 goluri, Păiuș, 2 goluri, Ștefan, Fenici, Gurănescu, Wokan și Șimicu, fiecare cu un gol. Daskaloski a avut 9 intervenții, iar Savic, 5. Timișoreanul Alin Cîmpan a fost cel mai bun marcator al Minaurului, cu 7 goluri, urmat de Mladenciu și Murșean, fiecare cu 3 goluri.

Filip Marjanovic, principalul marcator, e convins că Poli va juca mai bine ca în prima parte a sezonului. ”E important că am făcut un meci bun azi. Am făcut greșeli minime și asta s-a văzut în rezultatul final. Sunt foarte mulțumit de cum am jucat în apărare pentru că am jucat bine și ei au dat un singur gol o jumătate de repriză. Sper să jucăm așa și în campionat. Știu că viitorul adversar va fi mai tare, dar sperăm să ne menținem jocul defensiv. Eu mă simt bine la echipă, am mulți prieteni. Nivelul e ridicat, sunt foarte mulțumit de ce am găsit aici. Cred că în primăvară vom juca mai bine. Am avut câte două meciuri pe săptămâni din cauza cupelor europene, plus că eram foarte mulți jucători noi. Avantajele noastre sunt unitate de grup și jocul din apărare”, a punctat extrema stângă.

SCM Poli și Minaur vor juca din nou joi de la ora 11 la Sala ”Constantin Jude”.

Anda DELIU
(foto: Constantin Duma, Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ