DISTRIBUIȚI

„Ieri a fost arestat de către poliţia de stat din localitate [Timişoara] individul Eftimie Teodoru Puiu, cunoscut bine în localurile de noapte prin scandalurile provocate. Un tip care escroca lumea, dându-se o persoană oficială în fel şi fel de calitate. Actele găsite asupra sa dovedesc pe deplin activitatea acestui parazit internaţional.

Lucrând cu un aparat mare, poseda acte false de la prefectura judeţului Bihor ca secretar de prefectură, mai apoi ca delegat pentru aprovizionarea judeţului.

În altele e trecut drept secretar al Partidului Poporului, cu autorizaţii inexistente de liberă circulaţie pe C.F.R.. S-au mai găsit vreo 30 de recomandaţii de la persoane cu autoritate pe care le întrebuinţa după nevoie în executarea planurilor lui. În felul acesta şi-a putut exopera şi bilet de încartiruire la comănduirea pieţei.

Escrocăriile săvârşite se reclamă mereu la poliţia de stat. Azi a fost reclamat şi de domnul medic Faur, de la care a luat bani pentru tutun în calitate de subdirector al fabricei de tutun din localitate.

Domnul V. Zarcula, şeful poliţiei, s-a interesat telegrafic la autorităţile a căror legitimaţii false le posedă, dar pretutindeni e necunoscut. Roagă toată populaţiunea să-I comunice toate cazurile de felul acesta, fiindcă i s-a adus deja la cunoştinţă că indivizi ca Puiu terorizează şi escrochează lumea paşnică”. [„Banatul Românesc”, Anul II, nr.179, Timişoara, 14 noiembrie 1920].

Felix Ostrovschi

LĂSAȚI UN MESAJ