DISTRIBUIȚI

2017, Timișoara. Victor C. Pop prestează la un loc de mâncat, calificativ 4,7 din 5 pe Facebook, pe numele său La Strada – The Food Architects. Locul nu e rău. Nu-i chiar “best of”, dar e binișor peste medie. Spre super.

Victor ține cu strada. A zis, a postat, a scandat, a dus burgeri în Piața Operei pentru polițiști și jandarmi. E tânăr frumos și liber, în adevăratul sens al cuvântului. Are personalitate, păreri, simpatii și antipatii. De aceea și-a și permis să zică, să posteze, să scandeze, să ducă burgeri în piață. Că-i viu, nu-i legumă, și nu poate fi subjugat cu 50 de lei în plus la pensie.

După ce a zis, scandat și postat, Victor C. Pop a dat nas în nas cu ciuma roșie. De fapt, cu întruchiparea ei. Pe un grup de WhatsApp, tinerii frumoși și liberi din TSD s-au mobilizat. Au decis să facă exact ce au auzit de la seniori. Unii oameni ca lumea, alții comuniști împuțiți. Punând în practică învățăturile aflate din preajma comuniștilor împuțiți, tinerii frumoși și liberi din TSD au început să se răzbune, dând calificative minime, de o stea, pentru La Strada – The Food Architects. Victor s-a prins și l-a sunat pe Alfred Simonis, deputatul, chiar el, și i-a zis ca e de porc ce se întâmplă. Dar, în paralel, a continuat lupta cu ciuma pe Facebook, căci a considerat firesc să se apere.

Există chiar și un print scren în care Alfred, alesul PSD, le spune tinerilor:

“Lăsați l
Dacă mai face postări, ne apucăm pe tripadviser”
Apoi bagă un emoticon rânjit.

În traducere, orice tânăr frumos și liber deduce că Alfred, alesul PSD, le-a zis tinerilor din TSD să îl lase pe Victor în pace. Și că, în caz că Victor nu se liniștește, și mai postează, ei – tinerii din TSD – se apucă să îi dea calificative negative și pe tripadvisor.com.

Urmăresc de câteva zile conflictul online dintre Victor și gașca lui Alfred. Postări, înjurături mai soft, “ba pe-a mătii”. D’astea.

Victor, tânărul frumos și liber, are prieteni. Care, aflând ce i se întâmplă, înjură și ei PSD-ul. Uite:

“Acest lache alfred simonis este o mare nulitate! Detine firma frd sim srl care in 2012 cel mai probabil a dat un tun de 30.000 lei apoi a luat-o la vale. Asta nu a facut nimic in viata lui….cica lucreaza la partid de 12 ani! Hai sictir! Eu stiu oameni care au muncit cu sdevarat si au crezut intr-un partid iar cand a fost la impartirea bunurilor ei au ramas cu munca si lache gen Simonis au avansat.”

M-am băgat și eu, precum musca în curul calului, și am replicat că dl. Alfred a avut datorii și procese cu o firmă de leasing.

Eu nu țin cu Victor. Mă străduiesc sa fiu un om drept. Uneori îmi iese, alteori nu. Am avut o remușcare și, imediat după replica anterioară, i-am transmis domnului Simonis pe FB ca aș dori un comentariu la faptul că, pe WhatsApp, le spunea tinerilor că, dacă Victor nu se liniștește, “ne apucăm pe tripadviser”.

Omul era în Parlament, dar mi-a răspuns: “Înțeleg că mă întrebi după ce postezi că am datorii”. L-am corectat. Eu am postat că a avut datorii și procese. Acum, ca deputat, nu cred să mai aibă.

Era în Parlament, discuta bugetul. Îl discuta destul de atent, devreme ce a văzut imediat și ce am replicat eu la o postare de pe pagina lui Victor C. Pop. În fine. Cert e că alesul n-a fost bulangiu, nu s-a dat lovit, nu s-a făcut că nu înțelege și chiar m-a sunat, lăsând la o parte bugetul, să mă lămurească.

Și mi-a zis: că l-a sunat Victor C. Pop. Că Victor i-a zis că e de porc ce fac tinerii, că își bagă calificativul negativ în munca lui. Că el, Alfred, le-a zis tinerilor că e de porc ce se întâmplă, că ei (vreo 6-7) și-au retras calificativele. Iar Victor a continuat lupta cu PSD în mediul online și i-a cerut ca partidul să prezinte scuze către La Strada – The Food Architects și s-a oferit să facă cinste tinerilor care au dat calificative negative, tocmai ca să-i convingă că locul e mișto și că, am zice noi, chiar dacă se servește mâncare de porc (ca să fim în temă), e bună. Mâncarea de porc. El, alesul, i-a zis lui Victor că treaba cu comunicatul nu merge, că nu e cazul. Și că, după părerea lui, Victor vrea să își facă reclamă pentru La Strada pe spatele PSD, de aceea continuă conflictul

Apoi, zice Alfred, nu i-a mai putut stăpâni pe tineri. Tinerii s-au simțit jigniți și, pentru că la ei în partid e democrație, Alfred nu le-a putut da ordin să nu își mai bage calificativul negativ în munca lui Victor. N-a negat nici că le-a scris tinerilor, pe WhatsApp, “Dacă mai face postări, ne apucăm pe tripadviser”. Dar a lăsat să înțeleg că a fost la nervi, d’astea. Alfred mi-a zis multe. Vorbea convingător, preocupat să îmi explice cum stă treaba și, nu mă ascund, n-am reținut chiar 100% din ce a zis. Dar asta e ideea. Plus că, v-am mai spus, omul s-a oprit din discutarea bugetului, ceea ce e de apreciat.

Acum să vă zic părerea mea. Calmi sau nervoși, instigați, ofensați sau din proprie inițiativă, tinerii din PSD s-au purtat ca niște comuniști împuțiți. Nu se cade să te caci în munca omului pentru că are o altă părere. Îi respect pentru opiniile lor, pentru faptul că sunt responsabili social, pentru că activează într-o formațiune politică. Pentru că s-au mobilizat. Condamn însă scopul pur căcăcios pentru care au făcut-o.

Oricât aș încerca, nu-l pot condamna pe Victor pentru că își apără munca. Eu, mai mult ca sigur, aș fi acționat mult mai dur. Nici măcar dacă, din tâmpenia asta, Victor face – după cum presupune Alfred – și un soi de reclamă pentru La Strada.

În altă ordine de idei, pentru simplul fapt că a gândit și scris, fie și la nervi, că dacă Victor nu se liniștește ei, tinerii din PSD, de vor apuca să îi descalifice biznisul și pe tripadvisor.com, Alfred Simonis este întruchiparea ciumei roșii. Îl respect pentru voturile pe care stă, ca deputat, în Parlamentul României. Pentru că a răspuns, rapid și elegant, solicitării mele. Pentru că e tânăr și se gândește, probabil, să lase ceva bun în urma lui. Dar nu și pentru modul infect, comunistoid, barbar în care a trasat tinerilor din PSD linia de lucru dacă dușmanul mai face postări. Pentru tinerețea și posibila sa carieră politică îndelungată, sper să se facă bine.

Nu vreau să îmi fac reclamă. Dacă vreau să merg din nou la La Strada o voi face pe banii mei, ca întotdeauna. Voi vota PSD de fiecare dată când mă va convinge. Și chiar nu mă interesează dacă, mobilizați ori pe persoană fizică, tinerii din TSD Timiș vor da calificative de o stea paginilor mele de internet. Am mai trăit faza asta, cu calificativele, de pe urma unor labe triste de la TSD Hunedoara.

Later edit. Deputatul revine.
La ceas de seară, după o nouă discuție cu deputatul Simonis, am aflat așa: că deputatul i-a rugat pe colegii săi de la TSD să oprească orice conflict cu Victor Pop. Că le-a spus ca, doar dacă tânărul nu se oprește cu amenințările și mesajele în privat, să facă ce vor. Că aceasta a fost forma prin care și-a rugat colegii să înceteze, fără a le sfida însă convingerile. Deputatul subliniază că nu i-a îndemnat pe tineri să facă așa ceva (anume să dea recenzii negative pentru La Strada), ci le-a spus ca, dacă tânărul îi mai amenință și jignește, să facă ce vor. În paralel, spune Simonis, l-a rugat și pe Victor Pop să se oprească, dar acesta a continuat să îi amenințe / jignească pe cei din TSD. Partea cu „Dacă mai face postări, ne apucăm pe tripadviser” ar fi apărut, spune deputatul, abia după ce tinerii i-au arătat cum sunt jigniți și amenințați în continuare de către Victor Pop. Deputatul mai spune că fraza „dacă mai face postări, ne apucăm pe tripadviser” nu este un plan explicit de luptă, „deși așa pare”.

Mi se pare mie, sau deputatul deja se face bine?

1 COMENTARIU

  1. Eu l-am cunoscut personal pe Victor C. Pop și pot să spun că este un tip admirabil. Are viziune, are exuberanță, inspiră încredere, are energie și, mai ales, ESTE OM DINTR-O BUCATĂ. Știe să vorbească elegant (și o să fac dovada cu două înregistrări), dar își adaptează stilul de adresare în funcție de interlocutor. Adică, este capabil în egală măsură să spună sărut mâna, doamnă, dar și să-i spună unui necioplit că mă-sa-i curvă. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1215529155192115&set=a.505019312909773.1073741831.100002051273706&type=3&theater
    Omul ăsta are un atu: a inițiat și dezvoltat afacerea fără ajutoare de natură exogenă (hi, hi, vă place termenul?). Este strict rezultatul viziunii și eforturilor lui. Opiniile lui sunt rezultate din experiența pe care a căpătat-o ca manager al acestui local. Adică, sunt opinii rezultate din viața reală, nu din spatele ușilor închise.
    Ca să nu mai lungesc vorba, cei care au aruncat cu rahat în munca lui sunt niște jegoși din punct de vedere moral, dar mizeriile pe care i le-au făcut îi vor aduce un plus lui Victor.

LĂSAȚI UN MESAJ