DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara a cedat acasă cu 73-72 în fața celor de la CSU Sibiu, în urma unui meci extrem de disputat, decis la ultima aruncare. Partida a avut multe răsturnări de situație, cu un start excelent al ardelenilor, care au avut și +14, o revenire în forță a gazdelor și apoi o cursă nebună a celor de la CSU, încheiată cu victorie la ”photo finish”, la ultima aruncare.

Gazdele au început cu aceeași formulă de start din ultimele etape, cu Rambo, Jeremic, Flowers, Komatina și Drăgușin, iar Sibiul a abordat jocul cu doi români, în formula cu Cooper, Hardy, Miajlovic, Paliciuc și Popescu. Oaspeții au jucat mai bine, mai ales că Drăgușin a pierdut două mingi, iar timișorenii au fost impreciși la aruncări. Miajlovic, Hardy și Popescu au marcat pentru 0-7 în minutul 2. După patru minute, Jeremic și Păun au marcat pentru 11-12, iar în minutul 9, nou-intratul Diaz a egalat la 18. Primul sfert s-a încheiat după o triță a lui Hardy, cu scorul de 20-23. După câteva minute de echilibru, Sibiul s-a dus serios în față în sfertul doi, la 26-40 la jumătatea sfertului doi. Lalovic, Davis și Paliciuc au băgat mingea în coș, în timp ce Timișoara a marcat o singură aruncare, prin Flowers. Ulterior, sibienii au căzut total, iar elevii lui Tudor Costescu au putut reveni. Drăgușin, Jeremic și Diaz au punctat, iar la vestiare s-a intrat cu 36-40.

Pauza a fost din nou de bun augur pentru timișoreni. Dominique Rambo a egalat la 43-43, după trei minute de la reluarea partidei, și apoi tot el a înscris pentru 45-43. După două minute, timișorenii s-au dus la 55-45, după punctele aduse de același Rambo, Flowers și Drăgușin. Până la intrarea în ”decisiv”, diferența s- mai redus puțin, la 62-54. Jumătate de sfert, bănățenii au dat doar 2 puncte, ale lui Jeremic, iar oaspeții au înscris prin Miajlovic, Hardy și Popescu, până la 64-62. Popa-Calotă a punctat, dar Timișoara a trăit din nou periculos în minutul 39, la coșul de al lui Miajlovic. Pe final, Flowers, Popa-Calotă și Drăgușin au ratat fiecare, iar Cooper a punctat în ultima secundă, pentru o victorie importantă a echipei lui Dan Fleșeriu.

Jeremic și Rambo au fost principalii marcatori ai bănățenilor, cu 15 puncte fiecare. Timișoara i-a mai avut ca marcatori: Drăgușin, 14 puncte, Diaz, 11 puncte, Popa-Calotă, 8 puncte, Flowrs, 7 puncte și Komatina, 2 puncte. Deloc surprinzător, Bogdan Popescu a fost principalul marcator al Sibiului cu 23 de puncte. La începutul acestui sezon, Ilie Trițoiu declara că aducerea lui Popescu la Timișoara în trecut a fost o eroare.

BC SCM Timișoara joacă următorul meci miercuri, în sferturile Turneului Final 8 al Cupei României, la Sibiu, cu CSM Oradea.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/bcscmtimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ