DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara și ASA Târgu-Mureș au terminat la scorul de 0-0 unul din poate cele mai slabe meciuri jucate vreodată în Liga I din România. Timișorenii, din păcate, au jucat și mai slab decât a făcut-o ASA, formație schimbată din temelii în iarnă, dar care a avut mai multe ocazii concludente. Poli a ratat două ocazii prin execuții de curtea școlii, a bifat o lovitură liberă într-un moment important de joc trasă direct în zid, dar și o minunată pasă la adversar. În concluzie, un adevărat dezastru pentru bănățeni.

Prima repriză a reprezentat perfect nivelul extrem de slab la care a ajuns Liga I. Cu partida jucată pe un teren neutru, la Cluj, tribunele au fost goale, iar jocul din teren a lăsat de dorit la toate capitolele. Toată repriza, ASA a avut doar șutul pe lângă poartă al lui Balgiu din minutul 19 la capitolul realizări ofensive. Cei de la ASA au executat lamentabil cornerele de care au beneficiat, aproape toate la prima bară, astfel că Straton a stat liniștit. Poli a avut un joc la fel de șters, cu o centrare slabă a lui Drăghici și un șut total aiurea, mult peste poartă, al lui Novak. În ultimul minut, Bărbuț se afla într-o poziție bună, dar a centrat pe jos, iar Papa  reținut fără probleme. Prima repriză s-a terminat cu trei de zero, cele două cifre din scor, și un ”0” la capitolul fotbal.

Primul șut mai bun al ardelenilor a venit în minutul 53, când Candrea a trimis spre poartă, dar Straton s-a aflat la post. Peste patru minute, Marius Constantin a trimis balonul în poartă, după o lovitură liberă bătută de Nicoliță. Fusese însă ofsaid mare, așa că scorul nu s-a schimbat. Fucek a avut o ocazie bună în minutul 60, când a tras peste poarta lui Pap, dintr-o poziție bună. În minutul 75, Soljic a dat o pasă la adversar, dar Ciolacu a preluat aiurea și a tras în plasa laterală. Peste cinci minute, Nicoliță a executat o lovitură liberă, iar Marius Constantin a trimis în poartă, însă dintr-o poziție de ofsaid, spre norocul Timișoarei. Popovici a fost în situația să înscrie, dar a avut o nouă execuție lamentabilă, iar Pap a intervenit fără probleme, astfel că meciul s-a terminat 0-0.

ASA Târgu-Mureș: Pap, Velayos, Constantin, Rougkalas, Mendy, Balgiu (min 83 Balgiu), Candrea, Petriș (min 59 Ferfelea), Nicoliță, Bâtfoi, Rus (min 71 Ciolacu)

Poli Timișoara: Straton, Străuț, Bocșan, Cânu, Novak, Soljic, Artean, Bărbuț (min 81 Popovici), Croitoru, Fucek, Drăghici (min 63 Pedro)

Ionuț Popa a recunoscut că echipa a jucat lamentabil. ”Nu aș vrea să vorbesc despre rezultat. Aș vrea să vorbesc foarte puțin despre joc. Mă rezum în a spune doar atât: le cer scuze timișorenilor și tuturor celor care s-au uitat la TV de penibilitatea arătată de echipa noastră. Sunt antrenorul echipei și îmi cer scuze. Decât să văd echipa că joc așa, mai bine renunțăm toți care avem echipe și joacă în halul acesta. În afară de Dumnezeu, nu te poate ajuta nimeni. Morți! Frânți! Echipa noastră astăzi s-a prezentat ca și lot cu trei juniori. Dacă nu aduceam acești doi jucători din Croația, azi trebuia să joc cu vreo doi juniori. Doman și Șeroni sunt suspendați, trei jucători sunt accidentați. Lotul nostru este atât de subțire încât trag un semnal de alarmă . Am vrut să-l iau pe Pleașcă, nu am putut. Am vorbit cu el, și-ar fi dorit să  vină, dar nu am putut să îl aducem. Este foarte greu să vorbim de slavare. Este prea devreme. Totul se decide în play-out. Nu știu domnule. Să îi întrebi pe aia de la DNA, de la SRI, ei sunt cu informațiile… Trebuie să fie un om jumătate, un adult și un copil la meci. Echipa noastră a fost realmente fabuloasă! Ieri am călătorit toată ziua. S-a văzut că am făcut o singură zi de antrenament săptămâna aceasta. Vreo patru-cinci jucători nu au putut să ducă pregătirea până la capăt.  În al doilea rând, e și subțirimea lotului, am avut trei juniori pe bancă. Au plecat șase jucători în iarnă, să vină Iozefini, poate face ceva. Jocul lor a fost unul execrabil, urât! Avem șansa Cambogdiei democrate (n.r. întrebat de șansele de salvare de la retrogradare)”, a declarat Ionuț Popa.

Gabi Cânu a fost mult mai liniștit. ”Orice punct câștigat e bine venit. Suntem în subsolul clasamentului. Am jucat cu echipa cu care am făcut joncțiunea.  Poate că acest punct ne ajută mai mult psihologic. A fost un meci încrâncenat prin prisma locurilor ocupate de ambele echipe, 13 și 14. Noi ne-am străduit, cât am reușit să obținem, am obținut. Noi așteptăm punctele (n.r. de la TAS). Cum am început acest sezon, cu Liga a II-a, la ce ne așteptam, am făcut destule puncte. Rămâne de văzut ce vom face în play-out, atunci trebuie să ne mobilizăm și să ne salvăm la sfârșit de campionat. Înainte, pe vremea când se juca fotbal în țara asta, nici la un amical nu erau 71 de oameni. E trist, dar acestea sunt vremurile. Trebuie să ne adaptăm și să mergem înainte”, a punctat Cânu.

Ilie Stan ar fi dorit o victorie. ”Normal că nu sunt multțumit, putem la sfârșit să câștigăm cele 3 puncte am făcut un efort fantastic, dar nu reușim să fim mai lucizi. Muncim zi de zi, încercăm la jocurile viitoare să scoatem cât putem. Nu pot să zic că e un punct câștigat când am avut două ocazii clare spre sfârșitul jocului. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine. Faptul că-și doresc foarte mult îi face să facă greșeli copilărești. Asta e fotbalul, sperăm să fim mai puternici de la meci la meci”, a spus antrenorul de la Târgu-Mureș.

Anda DELIU
(foto: renasterea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ