Sala ”Constantin Jude” din Timișoara e tot mai mică pentru echipele de baschet, handbal sau futsal ale orașului. Pozițiile de antrenament sunt tot mai înghesuite și nu întotdeauna se poate ajunge la un numitor comun. O astfel de situație a fost și joi dimineața, cu handbalistele de la CSU de Vest Timișoara și handbaliștii de la SCM Poli.

Antrenorul fetelor, Sorin Voicu, a fost deranjat că handbaliștii se încălzeau pe marginea terenului în timp ce echipa sa avea încă antrenament. ”M-am luat de ei pentru că ei aveau antrenament de la 10:30 și se încălzeau deja pe teren de la 10. Dacă aveți o ședință și cineva vine și vorbește în spate, vă mai puteți face treaba? Am preconizat  că așa se va întâmpla și am cerut să fac mai devreme, dar mi s-a spus că de la 8 la 9 făcea Timba. Când am venit la sală, bineînțeles că Timba nu era. Eu nu am nimic cu nimeni, dar în loc să ne ajutăm, ne dăm unii altora la picioare”, ne-a declarat Voicu.

De altfel, echipa lui Sorin Voicu are săptămâni când nu se antrenează deloc în sala unde își dispută meciurile oficiale. ”Săptămâna aceasta am primit poziție doar azi, deși am meci duminică acasă. De două săptămâni, nu am mai făcut nici măcar un antrenament în Olimpia. Ne antrenăm doar la Sala de la Popa Sapcă și atunci și când jucăm acasă, suntem tot echipa oaspete”, a mai spus antrenorul, care s-a stabilit în Timișoara în 1975, când s-a transferat ca jucător de la București la Timișoara. CSU de Vest Timișoara e pe locul 10, penultimul, în Seria B a Diviziei A, cu 9 puncte.

De altfel, astfel de discuții se întâmplă des la Sala ”Constatin Jude”, unde mult timp, Poli și BC Timișoara își disputau cel mai mare vestiar. Din toamnă, e foarte posibil ca în aceeași sală să se pregătească șase prim-divizionare SCM Poli, BC SCM Timișoara, Informatica Timișoara, UVT Agroland Timișoara, Timba Timișoara și CS SCM Timișoara, ultimele trei, candidate la promovare. Astfel, nicio echipă nu va mai putea face câte două antrenamente pe zi. Chiar și așa, SCM Timișoara vrea să-și facă încă o echipă de handbal feminin.

Sorin Voicu e puțin sceptic despre intențiile colegilor de sală. ”Ei visează frumos, dar e greu să aduci 16 jucătoare noi, care să nu aibă contracte. M-aș bucura să fie cât mai multe echipe de handbal feminin”, ne-a mai spus Voicu. Menţionăm că luni și marți seara de la ora 20, în sală joacă fotbal diverși privați. Între aceștia e și primarul Timișoarei, care a postat chiar filmări de la fotbal pe contul său de Facebook.

Anda DELIU
(foto: timisoreni.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ