DISTRIBUIȚI

Meci cu mult dramatism în optimile Cupei României de fotbal feminin, tranșat de CFR Timișoara cu 4-3 în dauna bănățencelor de la Fortuna Becicherecul Mic. Diferența de eșalon dintre gazdele din Liga I și oaspetele care ocupă locul 2 în Superligă nu s-a prea simțit, iar meciul nu a ajuns în prelungiri doar pentru că în minutul 89, Claudia Puca a dat un autogol.

Jocul a avut loc pe terenul sintetic din spatele Stadionului ”Dan Păltinișanu”, iar de la CFR au lipsit antrenorul Florin Bugar, jucătoare convocată la națională Claudia Bistrian și conducătorul Titi Nedela. În minutul, 10, CFR, condusă de pe bancă de Andra Vela, a avut o bară, la un șut al Mihaelei Molnar din 16 metri. În minutul 20, timișorencele au rămas fără Adelina Ion, accidentată și înlocuită cu tânăra Scurtu. În minutul 23, Loredana Sas a tras în bară, de data aceasta în urma unui corner. Fără Ion, care e reprofilată în fundaș, feroviarele au luat gol în minutul 25, după ce Cristina Linul a scăpat și a profitat de o ieșire eronată a portăriței Mihaela Durlă. Peste un minut, tot Linul a marcat, după o cursă în viteză. Timișoara a redus din diferență în minutul 32, după un gol cu capul al Mihaelei Molnar, în urma unui corner. CFR a rămas în inferioritate în minutul 41, după ce Denisa Heisu a tras-o de tricou din postura de ultim apărător pe Cristina Linul. Astfel, la pauză s-a intrat cu 2-1 și cu oaspetele în inferioritate.

CFR a reuști să egaleze în minutul 50. Loredana Sas a executat perfect o lovitură liberă din lateral stânga, direct în plasa porții apărate de Bărbosu. De altfel, ”leopardele” au și preluat conducerea în minutul 60, după o cursă terminată cu un șut în poartă al Larisei Sîrbovan. După 2-3, scorul s-a modificat din nou patru minute mai târziu, când Linul a egalat la 3-3 după o pasă greșită a Lidiei Șuveț, care și-a servit adversara. Ambele formații au avut două ratări importante, cu Șodinca în contul Fortunei și Sas în contul echipei vizitatoare. Nu s-a mai ajuns în prelungiri, deoarece în minutul 89, când Sas a tras spre poartă, iar Claudia Puca a direcționat mingea cu capul între buturile echipei sale. Astfel, CFR a prins biletele pentru sferturile Cupei României.

Fortuna Becicherecul Mic: Bărbosu, Vuicin, Christopoulou, Puca, Stoianov, Tomesc (min 72 Muntean), Mândruț, Ghilea, Hasna (min 89 Niculescu), Linul, Șodinca

CFR Timișoara: Durlă, Novotni (min 77 Grigore), Șuveț, Ion (min 20 Scurtu), Heisu, Ababei, Molnar, I. Voica, M. Voica, Sas, Sîrbovan

Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ