DISTRIBUIȚI

JAZZ™ 2017 aduce încă o premieră pentru Timișoara: artistul, compozitorul și producătorul britanic Bill Laurance. Câștigător a două premii Grammy, muzicianul este un multi-instrumentist, care reușește să traverseze genurile și să unească jazz-ul cu muzica electronică, pop, funk sau tradițională africană și să le ducă pe toate în lumea întreagă. Alături de grupul american a câștigat două Grammy-uri, iar în 2015 premiul Breakthrough acordat de JazzFM. De asemenea, în 2016, a fost nominalizat la MOBO Best Jazz Act.

Numit de The Guardian un „maestru al jazz-ului”, Laurance a lansat până acum 4 albume și a călătorit în lumea întreagă cu un șir de proiecte premiate, incluzând cvartetul său, duo-ul sau proiectul său solo, ca pianist.

Artistul a studiat muzica clasică încă din copilărie, iar la vârsta de 14 ani era deja un profesionist. A studiat apoi la University of Leeds, iar curajul și dorința de a porni în aventuri muzicale i-au adus colaborări cu artiști precum:Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild și Metropole Orchestra. De asemenea, conduce duo-ul electronic The Fix și este membru fondator al popularului grup Snarky Puppy.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ