DISTRIBUIȚI

„Zilele trecute Moţi-Spankow, campionul României la box, a venit la Timişoara spre a organiza un meci de box, convins că populaţia oraşului nostru nu cunoaşte decât din jurnalele cinematografelor arta boxului. Şi fapt care ne miră, Spakow, care a câştigat un renume european în această artă, nu a servit publicului care a venit la Hotelul Ferdinand, decât o imitaţiune de luptă greco-romană, unde se ştia dinainte că cine va câştiga lupta. Şi la Timişoara aceasta a reieşit din momentul urcării adversarilor pe ring.

Un oarecare Pavelescu, cu aparenţa de tată a unei familii cu 6 copii, fără griji, cu burta mare, Ion Călinescu şi Nour, cu renume bun în viaţa pugilistică.

Din lupta anunţată între Călinescu şi Nour în zece rânduri de câte trei minute a ieşit decât o farsă prost jucată. Deja dintr-al doilea rond Nor imitând o lovitură joasă,  face pe Călinescu să cadă în genunchi, simulând imposibilitatea de a continua jocul. Îndată ce însă arbitru a anunţat sfârşitul meciului, victima s-a ridicat fără dureri, fapt cu totul ireal în box, deoarece este îndeobşte ştiut că o lovitură joasă nu este aşa uşoară încât în două secunde să lase pe boxeur să stea în picioare.

Suntem siguri că publicul timişorean va înţelege acest prim debut al circului Spakow&Comp., care de altfel se bucura, până la debarcarea sa la Timişoara de un renume destul de bun. Acest renume însă acum s-a dus ca fumul şi dacă va mai veni la Timişoara, chiar şi cu un adversar serios, suntem siguri că matchul nu va mai fi luat în serios de publicul timişorean, care numai o dată poate fi tras pe sfoară.

Regretăm deci sincer că Moţi Spankow a venit la noi cu asemenea adversari şi mai ales că s-a pretat la o mascaradă atât de degradantă”. [„Înfrăţirea”, Anul II, nr.77, Timişoara, 5 noiembrie 1934].

LĂSAȚI UN MESAJ