DISTRIBUIȚI

„Teoria seriei pare a se adeveri, căci abia au trecut două zile de la asasinarea d-rului Steiner şi iată, că un noou asasinat se petrece în Timişoara în faţa hotelului Terminus, peste drum de Gara Domniţa Elena.

Joi seara în faţa hotelului Terminus se găseau câteva femei de stradă, grupuri de tineri soldaţi etc.

Nu departe de hotel, trei tineri păreau a se certa, în cursul certei doi dintre ei unul svelt şi celălalt scund şi bine legat o rup la fugă, iar al treilea după ei. Cel svelt dintre cei doi este ajuns de urmăritor şi trântit la pământ. Cel scund care purta şorţ alb se întoarce, se apropie de agresor, ridică mâna şi loveşte apoi împreună cu tovarăşul său o iau la fugă. Cel lovit mai face câţiva paşi până în dreptul hotelului Terminus, se clatină şi cade la pământ. Lumea prezentă constată că victima sângerează.

Comisarul gării, d-l Theodor Guţu soseşte la faţa locului şi constată că victima a fost străpunsă de un cuţit în gât. Se cheamă salvarea care nu găseşte însă decât un cadavru.

Fetele de stradă curioase se apropie şi ele şi înspăimântate strigă: <<Este Pubi>>. Luate de scurt se constată că victima este jandarmul Martin Walter de origine din Mediaş, care urma să se elibereze zilele acestea şi ieşise în oraş în civil.

Nu mult după desăvârşirea crimei apare la faţa locului d-l Munteanu secretarul chesturei poliţiei, însoţit de d. comisar Velici, şeful secţiei de urmăriri, d. Bâlea, şeful circumscripţiei. Din constatările urmate s-a constatat următoarele:

Joi seara între orele 10 şi jumătate mai multe prostituate se găseau în birtul Terminus. Printre acestea se găsea şi una căreia îi zicea Vali cea blondă în societatea unei alte prostituate cu numele Margareta Arcola. Doi tineri se apropie de aceste fete, unul svelt şi celălalt scund cu şorţ alb şi încep să batjocorească pe Vali cea blondă, utilizând cele mai triviale expresii. Fata se refugiază în stradă, dar este urmărită de cei doi fiind mereu batjocorită şi ameninţată cu bătaie, până ce fata indignată ameninţă că se va plânge lui Pubi.

Ca la comandă apare Pubi, căruia fetele i s-au plâns şi care a şi pornit în urmărirea celor doi tineri cu care a intrat în ceartă, care s-a terminat cu asasinarea lui.

Din spusele celor prezenţi poliţia a putut deţine semnalmentele criminalilor s-a şi dispus urmărirea, cu atât mai mult că la faţa locului s-a găsit şapca unuia dintre criminali.

Din faptul ă unul dintre criminali purta un şorţ alb se deduce că ei ar fi cismari.

Coriolan Velici a făcut toată noaptea cercetări fără însă să dea de urma asasinilor, din această cauză poliţia invită publicul să dea o mână de ajutor la cercetări şi să comunice tot ce va afla.

Autopsia cadavrului făcută de către d.dr. Vaşcan medicul legist al Tribunalului care a constat că asasinarea a fost săvârşită cu un cuţit ascuţit care a tăiat artera principală a gâtului, pătrunzând şi în beregată unde s-a stercurat sânge. Moartea a survenit parte din cauza hemoragiei de sânge, parte prin înecare, căci sângele pătrunzând în beregată a produs o sufocare.

Poliţia a anunţat despre asasinat poliţia din Mediaş, ca faptul să fie adus la cunoştinţa părinţilor.

La circumscripţia de poliţie din Iosefin a urmat o audiţie a martorilor până în zorii zilei, adunându-se material foarte preţios.

Astfel de fapte ne caracterizează starea sufletească şi ar fi bine să se găsească măsuri contra lor”. [ „Înfrăţirea”, Anul I, nr.20, Timişoara, 2 octombrie 1933].

LĂSAȚI UN MESAJ