DISTRIBUIȚI

Premiul „Stefan Jäger“ pentru anul 2016 îi va fi conferit actriței Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), Isa Berger, pentru merite deosebite în cultivarea limbii, culturii și a tradițiilor germanilor din Banat. Ceremonia de acordare a distincției va avea loc în luna mai 2017, în cadrul Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat.

Isa Berger s-a născut la Orșova în 1988. A absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, iar în 2010 a dobândit licența în relații internaționale și studii europene, studiate în limba germană la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a universității timișorene. A studiat apoi actorie în limba germană la Timişoara.  Din iunie 2013 este angajată a TGST, unde joacă în spectacole precum „Electra”, „Scandal în culise”, „Deșteptarea primăverii” sau „Ținuturile joase”.

A dobândit merite deosebite în cultivarea teatrului școlar de expresie germană, prin coordonarea de activități ale trupelor NiL, respectiv de proiecte din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană, astăzi alături de mentorul său, actrița Isolde Cobeț.

A participat, de-a lungul timpului, la ateliere de teatru coordonate de Simon Schlingplässer, Radu-Alexandru Nica, Alexander Hausvater, Ida Jarcsek-Gaza, Miklós Bács, Andrea Gavriliu sau Ștefan Lupu. A colaborat cu Teatrul Național și cu Teatrul Merlin din Timișoara, precum și cu Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani. A jucat în filme de lung și scurt metraj.

De-a lungul timpului, alți doi membri ai colectivului TGST au fost distinși cu acest premiu: actrița Karina Reitsch și directorul TGST Lucian M. Vărșăndan.

LĂSAȚI UN MESAJ