DISTRIBUIȚI

Timişorenii au trimis către autorităţile locale 798 sesizări cu privire la 1041 autovehicule abandonate pe domeniul public. În anul 2016 au fost rezolvate 757 sesizări referitoare la 963 autovehicule, 66 dintre ele rămânând în lucru. Din totalul sesizărilor soluționate, 386 de autovehicule au fost ridicate de proprietari, 522 nu se încadrează în categoria autovehiculelor abandonate având taxele și impozitele plătite la zi sau nefiind în același loc de cel puțin un an de zile, așa cum prevede Legea 421/2002, iar 55 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public de SC Drumuri Municipale SA. De asemenea, un număr de 20 de proprietari care, deși au fost somați să își ridice autovehiculele lăsate în paragină nu s-au conformat, au fost sancționați cu amenzi de 20.000 lei.

Practic, în urma campaniei Poliției Locale și a apelului făcut către cetățenii Timișoarei pentru a sesiza asemenea cazuri, numărul sesizărilor și al autovehiculelor semnalate s-a dublat față de anul anterior, la fel și numărul autovehiculelor ridicate fie de proprietari, fie de firma Drumuri Municipale.

Simpla sesizare a unui autovehicul ca fiind abandonat nu înseamnă că imediat acesta este ridicat, procedura pentru ridicarea vehiculelor abandonate bazându-se pe o metodologie prevăzută de lege care implică întocmirea a numeroase documente şi respectarea termenelor pentru ducerea lor la îndeplinire.

LĂSAȚI UN MESAJ