DISTRIBUIȚI

Naționala Stejarilor a câștigat la scorul de 8-7 meciul cu Georgia din Rugby Europe Championship, iar unicul eseu al României a fost marcat de Cătălin Fercu. În total, au jucat șapte jucători de la formația bănățeană, pentru un meci din care românii au ieșit cu capul sus,  după o competiție europeană în care au pierdut surprinzător cu Germania.

Au jucat titulari de la Timișoara centrul Jack Umaga, aripa Stephen Shennan și fundașul Cătălin Fercu. România a început bine meciul, cu eseul marcat de Fercu în minutul 3, după o fază creată de Florin Surugiu. Florin Vlaicu a trimis în bară transformarea, astfel că scorul a rămas 5-0. Înainte de pauză, Georgia a reușit un eseu transformat, astfel că la cabine s-a intrat cu 8-7. În repriza a doua, Vlaicu a dus scorul la 8-7 în minutul 53, după o lovitură de pedeapsă trimisă între bețe. Din minutul 62, Mădălin Lemnaru a intrat pe aripă în locul lui Shennan, accidentat, iar peste două minute, Eugen Căpățînă i-a luat locul talonerului Otar Turashvili.

De asemenea, în minutul 71, Dorin Lazăr i-a luat locul lui Viorel Lucaci în linia a treia. Meciul s-a jucat în minutul 72, când Georgia a trimis în bară o lovitură de pedeapsă. La ultimele faze, și Vali Popârlan a intrat în linia a doua, iar Jody Rose de la echipa timișoreană a rămas rezervă neutilizată. O victorie mare obținută de România, care nu a mai bătut Georgia din 2010. Trofeul Antim Ivireanul a rămas la București, dar georgienii au câștigat ediția Rugby Europe Championship.

În ceea ce privește Timișoara Saracens, bănățenii au jucat sâmbătă un meci de verificare în deplasare la Steaua, pierdut cu 24-5. Gabriel Conache a fost autorul unicului eseu. La ambele echipe au lipsit jucătorii convocați la echipa națională. Superliga se reia săptămâna viitoare, dar Timișoara va sta. Primul meci oficial de după pauză va fi în barajul pentru Challenge Cup, și urmează să se dispute în Georgia, cu Krasny Yar Krasnoyarsek.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/rugbyromania)

LĂSAȚI UN MESAJ