DISTRIBUIȚI


Mircea Tătaru vine cu informaţii noi despre programul Filarmonicii Banatul. Concertul simfonic de vineri, 24 martie, va fi unul extraordinar deoarece sala Capitol găzduieşte manifestarea artistică a Orchestrei Române de Tineret, dirijată de maestrul Cristian Mandeal. Seara se anunţă interesantă prin faptul că lucrările concertante vor avea ca solişti pe membrii unui cvartet de marinbe Wave. Cvartetul este format din Bogdan Băcanu, Christoph Sietzen, Emiko Uchiyuama şi Vladimir Petrov.

Prima lucrare din program este Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri. Cunoscutul concert dublu de Johann Sebastian Bach, compus pentru două viori, transcris şi pentru două piane va fi următoare lucrare din program. Nefiind pe afiş alţi solişti decât cei patru anunţaţi, probabil că de această dată îl vom asculta în variantă pentru percuţie, ceea ce poate fi foarte interesant.

Un nume nou pe afişele noastre de concert — Emmanuel Séjourné. Este prezent cu o lucrare concertantă pentru cvartet de percuţie Wave.La finalul serii de vineri vom asculta Suita „Carmen”de compozitorul rus Rodion Scedrin.

Mircea Tătaru

LĂSAȚI UN MESAJ