Poli Timișoara are din nou o gaură în buget după ce a primit miercuri o veste neplăcută. Comisia de Disciplină a FRF a decis să amendeze clubul alb-violet cu 5000 de lei după meciul cu FC Voluntari, deoarece nu ar fi respectat regulamentul privind turnicheţii de acces.

Site-ul lpf.ro a publicat decizia Comisiei de Disciplină: ”ACS Poli Timișoara vs. FC Voluntari – Abateri disciplinare – În baza art. 58.1.t din ROAF, raportat la art. 83.18 din RD, se sancționează clubul ACS Poli Timișoara cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, după cum se arată pe site-ul lpf.ro. Articolul citat din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice se referă la turnicheții de acces: ”să asigure amplasarea, la punctele de acces în incinta arenei sportive, a unor dispozitive metalice rotative/turnichete prevăzute cu sistem de contorizare, în vederea efectuării unui control riguros al accesului ( numai la Liga I )”, se arată în ROAF la obligațiile cluburilor organizatoare de meciuri.

Articolul menționat din Regulamentul Disciplinar se referă la cuantumul amenzilor: ”Abaterile de la dispoziţiile ROAF pentru care nu există sancţiuni prevăzute expres de prezentul regulament, vor fi sancţionate conform ROAF la care se va adăuga o penalitate sportivă de până la 10.000 de lei. În cazul în care nu există sancţiuni prevăzute de ROAF se vor aplica penalităţi sportive de până la 30.000 lei”, scrie în Regulamentul Disciplinar. Poli folosește turnicheți mobili la porțile de acces, dar, din informațiile noastre, aceștia sunt permiși doar provizoriu. Managerul sportiv Adrian Neaga n-a putut fi contactat până la ora publicării articolului.

Anda DELIU
(foto: Leczki Iozsef)

LĂSAȚI UN MESAJ