DISTRIBUIȚI

In perioada 17-18 martie 2017, reprezentanti ai organizatiilor din Romania, Slovacia, Austria, Nepal si Brazilia au organizat sedinta de lansare a proiectului “Energizeaza Agricultura – Tineri Antreprenori  pentru Dezvoltarea Rurala”, pe scurt AGROEN, Cofinanțat prin Programul Erasmus+ KA2.

Proiectul este implementat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, avand rol de coordonator, Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – ROSENC, Asociatia OBCIANSKE ZDRUZENIE NO GRAVITY din Slovacia, Centrul de Excelenta pentru Energie Regenerabila, Eficienta Energetica si Mediu – CERE din Austria, Asociatiile GoBrazil si Campaign for Change-Nepal, cu rol de parteneri.

Obiectivul principal al proiectului este crestera productivitatii si competitivitatii fermelor mici si mijlocii din Nepal si Brazilia. Proiectul isi propune sa pregateasca formatori locali de tineret, care la randul lor vor instrui tineri din comunitatea lor cu privire la infiintarea unor mici afaceri in agricultura si sa imbunatateasca productivitatea fermelor existente prin utilizarea resurselor de energie regenerabila in agricultura. Acestia vor fi instruiti sa asambleze sisteme de irigare care functioneaza cu energia produsa de panouri solare sa cultive si sa proceseze plante energetice pentru a imbunatatii performantele functionarii fermei.

Prin proiect va fi dezvoltata o curricula de instruire si materiale de predare-invatare, care urmeaza sa fie testate si adaptate pentru doua tari cu conditii pedo- climatice si de mediu diferite: Nepal, cu relief muntos si Brazilia, cu paduri si dar si regiuni semiaride. De asemenea, in aceste doua tari vor fi create Incubatoare si Centre de Instruire Agroen, unde tinerii vor putea sa invete sa construiasca si sa asambleze echipamente simple pentru fermele lor si sa infiinteze mici afaceri in agricultura. Aceste incubatoare vor fi echipate cu sisteme educationale si machete functionale, cu ajutorul carora tinerii vor invata cum sa construiasca echipamente agricole care utilizeaza energia regenerabila. De asemenea, for fi instruiti si formatorii locali pentru a putea transmite cunostintele mai departe tinerilor din comunitate in cadrul incubatoarelor.

—————–

Cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.  Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

LĂSAȚI UN MESAJ