DISTRIBUIȚI

În perioada 03 – 07 aprilie a.c., Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, organizează şi desfăşoară, la nivel naţional, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Activităţile desfăşurate sunt structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi fiind destinată unei teme distincte.

Luni, 03 aprilie  – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;

În intervalul 11.00-15.00, polițiștii au desfășurat activități de informare a populației cu privire la consecințele unui comportament neglijent, în zona marilor centre comerciale din municipiul Timișoara. La finalul discuțiilor, au fost distribuite materiale informativ-preventive.

Marţi, 04 aprilie – Prevenirea victimizării minorilor – siguranța online;

A fost organizat un simpozion pe tema prevenirii victimizării minorilor în mediul online, la care au fost invitați reprezentanți ai mai multor instituții de învățământ, în care activează infocentrele școlare. În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele activități desfășurate în cadrul proiectului ,,Centrul de informare și consiliere școlară”, precum și în cadrul unui alt proiect, fundamentat de precedentul, ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”. De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire într-o unitate de învăţământ liceal, din Sânnicolau Mare.

Miercuri,  05 aprilie  – Prevenirea victimizării minorilor – siguranța online;

Poliţiştii vor derula activităţi de prevenire a victimizării minorilor în două unităţi de învăţământ gimnazial și liceal, din Timişoara.

Joi, 06 aprilie – Prevenirea violenței în mediul familial;

Vor fi organizate acțiuni de prevenire a violenței în familie pe raza municipiului Timișoara în scopul informării cetățenilor (cu precădere a femeilor) cu privire la principalele modalități de prevenire a violenței în mediul familial.

Vineri, 07 aprilie – Siguranţa rutieră.

Vor fi desfăşurate acţiuni în principalele intersecţii din oraşe în scopul informării şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic cu privire la adoptarea unei conduite preventive în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în şcoli şi grădiniţe unde vor susţine cursuri de informare pe linie rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ