Săptămâna trecută, Tribunalul Timiș a avut o nouă înfățișare în dosarul pe procedura insolvență a Asociației Baschet Club Timișoara, cea pe care a funcționat echipa de baschet masculin până în toamna lui 2015. Instanță a dat o nouă amânare pentru procedura deschisă în 15 septembrie 2016.

Dosarul a fost deschis în iunie 2016, la solicitarea firmei de echipament sportiv Performance Trading. De atunci, la masa credală s-au înscris diverse firme sau persoane fizice: Direcția Finanțelor Timișoara, Boavista Sport (hotel), Nicolae Toader (jucător cu datorii din perioada Elba), Harolds Pam (restaurant), Ecodomus (imobiliare), Trentuno Imobiliare, Florin Popa (jucător în toamna lui 2015), Pro Basketball (firmă de impresariat), Universitatea Politehnica din Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (pentru chiria de la vechiul sediu de la Casa Tineretului), Colegiul Tehnic Electrotimiș Timișoara (unde jucau cei înscriși la academia de copii), Delpack Invest (hotel), Adrian Vermeșan și Ilie Trițoiu pentru sumele cu care au creditat clubul, fostul antrenor Dragan Petricevic.

În ultima lună, la masa credală a mai apărut un creditor. Este vorba de Primăria Timișoara – Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Instituția era membru fondator al asociației, însă conform unei decizii a Curții de Conturi, finanțarea sub formă de cotizație plătită la ONG a fost declarată ilegală, iar toate sumele plătite la echipele de baschet, fotbal, handbal și baschet, au fost considerate prejudiciu care trebuie recuperat. Pentru această decizie, PMT de judecă tot la Tribunalul Timiș cu cei de la Curtea de Conturi, dar de mai bine de un an de la deschiderea procesului, nu s-a dat un prim verdict.

Următorul termen în dosarul pe procedura insolvenței a Asociației Baschet Club Timișoara este 28 septembrie 2016.
(foto: opiniatimisoarei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ