DISTRIBUIȚI

Consiliul Consultativ în domeniul Turismului este un proiect demarat la iniţiativa reprezentanţilor din ramura turistică a municipiului în colaborare cu Primăria Timişoara, care va fi constituit oficial, în cadrul unui  eveniment care va avea loc astăzi, 8 mai, cu începere de la orele 13.00, în Sala de Consiliu a administraţiei locale timişorene (bd. C.D. Loga nr. 1, et. 1).

În cursul lunii martie, în organizarea Clusterului CLUSTUR Banat, a avut loc la Timişoara, în cadrul târgului de Turism „Vacanţa” 2017, dezbaterea „Timişoara, destinaţie turistică 2021”. Evenimentul a permis o lungă sesiune de discuţii libere ale autorităţii locale, reprezentate de viceprimarul  Dan Diaconu, cu operatorii de turism, ghizi şi persoane interesate de acest domeniu. Concluziile acestor discuţii s-au transformat într-un set de măsuri necesare pe termen scurt, mediu şi lung pentru încurajarea activităţilor turistice în Timişoara.

Necesitatea dialogului constant cu operatorii de turism şi sectorul asociativ din acest domeniu la nivelul municipiului Timişoara este evidentă.

O strategie de turism la nivelul municipiului Timişoara,  se va realiza în colaborarea directă cu sectorul asociativ şi privat din domeniul turismului, Consiliul Local, având atribuţii în domeniul turismului a aprobat constituirea Consiliului Consultativ în domeniul Turismului pe lângă Primăria municipiului Timişoara. În cadrul şedinţei Consiliului Local Timişoara din luna martie 2017, consilierul Radu Dimeca, secretar al „Comisiei I – pentru studii, prognoze, economie, buget, finanţe, impozite şi taxe”, a adus o serie de îmbunătăţiri regulamentului de organizare şi funcţionare propus iniţial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ