DISTRIBUIȚI

Campionii de la Timișoara Saracens au în față o provocare importantă, semifinala din deplasare de pe terenul Stelei. Meciul va fi cu siguranță unul foarte echilibrat, iar federația a decis să aducă o brigadă din Irlanda, deși în celălalt meci dintre Baia Mare și CSM București, arbitrii vor fi din România.

La Timișoara vor lipsi accidentații Rose, Tangimana, Umaga, Shennan, Lazăr și Militaru. Chester Williams regretă că nu s-a jucat meciul cu Iașul, pentru a mai pune la punct diverse aspecte. ”Am fi sperat să mai fi avut un meci, indiferent de adversar, ca să testăm jucătorii ce vin după accidentări. Dar ne-am pregătit bine, vrem să câștigăm cu Steaua. Ei sunt favoriți deoarece ne-au bătut în ultimul meci la București, dar sunt încrezător. Sperăm ca norocul să fie de partea noastră. Semifinala aduce presiune pe ambele echipe, dar cum ei ne-au bătut în primul meci, presiunea e la ei, iar noi suntem mai motivați”, a declarat directorul sportiv sud-african.

După ani la rândul, e prima dată când echipa timișoreană nu joacă semifinala pe teren propriu. ”Au fost două săptămâni grele, va fi o provocare mare, deoarece Steaua nu e o echipă ușor de bătut. Cred că e prima dată în ultimi 5-6 ani când jucăm o semifinală în deplasare. Suntem încrezători în ce am muncit, din punct de vedere al jucătorilor, amtosfera este bună. Contează cât de pregătiți mental și concentrați vom fi. Trebuie să fim atenți la problemele de disciplină, unde am făcut multe greșeli în cupele europene”, a declarat antrenorul Sosene Anesi.

Vasile Rus a spus că Timișoara va trimite toate penalitățile la ”bețe”. ”E un meci greu, nu am mai jucat o semifinală în deplasare. E un meci foarte greu, pentru că Steaua ne-a bătut în ultimul meci, dar asta nu înseamnă că nu putem să câștigăm, pentru că am pierdut în ultimul minut. Atmosfera e bună la echipă, mizăm pe grupul bun, cele două săptămâni petrecute cu Chester au schimbat mentalitatea și atitudine jucătorilor. Orice meci se poate decide la transformări. Ei au poate cel mai bun transformeur al României, pe Florin Vlaicu. Dar avem încredere în Gabi Conache. Orice penalitate va fi transformată, pentru că în meciurile eliminatorii, toate punctele contează”, a declarat căpitanul de sâmbătă.

Meciul începe sâmbătă la ora 16, iar clubul pune la dispoziție autocar și pachete de mâncare pentru suporteri.

(foto: facebook.com/rugbytimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ