DISTRIBUIȚI

Peste două zile, ASU Poli Timișoara dă piept cu UTA Arad în derby-ul vestului din eșalonul secund. Pe lângă împunsăturile de rigoare, meciul a adus și la o discuție serioasă cu privire la fotbalul juvenil, iar Sorin Brîndescu a lăudat organizarea clubului arădean, în detrimentul cu decăderea din fotbalul timișorean.

Brîndescu a fost plecat la cursurile de licența Pro, iar în aeroport s-a întâlnit cu fostul său elev, Romario Benzar. Tehnicianul a mărturisit că i se pare deranjant că Benzar și Carlo Casap au ajuns campioni cu Viitorul. În acest context, a lăudat organizarea de la UTA. ”UTA joacă semifinala la U19,  iar dacă ar câștiga, ar juca în UEFA Youth League. Pentru calificare se primesc 300.000 de euro. Sunt cluburi care și-au dat seama că trebuie să investească ca să producă. Noi nu existăm din acest punct de vedere și asta ar trebui să ne dea de gândit. Timișoara merită o echipă de prima ligă, dar una cu un club bine organizat și structurat. UTA are antrenori de juniori care sunt colegi cu mine la licența Pro. Au oameni capabili, bine plătiți, cărora li se oferă condiții de pregătire serioase, și munca lor se vede”, a declarat Sorin Brîndescu.

Dintre juniorii utiști, Brândescu l-a lăudat pe Petre. Și arădenii au adus în iarnă doi străini pentru promovare, pe fundașul macedonean Mevlan Adili și pe atacantul italian Gianmarco Piccioni, însă promovarea tinerilor nu a fost dată la o parte. Brîndescu a pomenit că doar așa UTA a încasat atât de mulți bani pe Denis Man. ”Ei nu se aruncă la alți jucători, chiar dacă dacă au absențe, ci promovează propriii tineri. De asta l-au și vândut pe Man. Hai să facem și noi așa. Noi de ce nu putem vinde un copil cu 300.000 de euro la Steaua? Timișoara nu vinde. Ar trebuie să ridicăm și noi un copil la acest nivel de preț, să îl ridicăm și să nu-l vindem pentru că atunci vom fi mai puternici ca UTA: când vom avea tineri de valoare pe care îi vom exploata noi, în folosul nostru”, a punctat antrenorul lui ASU Poli.

Tehnicianul a punctat și declinul din fotbalul timișorean. ”De asta mă întreb de ce UTA joacă finala Cupei la generația de 1998 (n.r. U19), iar acum patru ani, grupa de 1998 din Timișoara juca cu Hagi și acum nu mai există? De ce LPS Banatul erau campioni naționali și la școli și acum nu mai suntem? În Timișoara nu putem să fim uniți și să facem lucruri mărețe. Timișoara merită să aibă o echipă calificată în play-off an de an, care să se bată la titlu, dar în spatele ei trebuie să existe o piramidă de oameni competenți și modești, care să facă munca necesară”, a mai spus Brîndescu.

Sorin Brîndescu a jucat și la UTA în returul sezonului 1994-1995, când echipa a și retrogradat.

(foto: old.sspolitehnica.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ