DISTRIBUIȚI
FC Voluntari - ACS Poli Timisoara 2-1, Campionat 2016-2017, Etapa 9 retur, play out, Stadion Anghel Iordanescu, Voluntari, 05.05.2017, Foto : Cristi Preda

Finala Europa League aduce în seara aceasta două formații care altădată își duceau bătăliile fotbalistice în Champions League. Ionuț Popa a vorbit și el despre finala dintre Ajax Amsterdam și Manchester United. Tehnicianul de la Poli ține cu olandezii, pentru că l-au avut pe marele Johan Cruyff, considerat de mulți cel mai mare geniu al fotbalului.

Popa e fan declarat Real Madrid, și chiar dacă Cruyff a jucat și antrenat și la Barcelona, acest lucru nu l-a împiedicat să îl laude pe cel decedat anul trecut în martie. ”Ajax rămâne în sufletul meu din două motive: pentru că Johan Cruyff a fost idolul meu și pentru că a fost antrenată de Ștefan Kovacs într-o perioadă în care era cea mai bună echipă din lume. Ajax a fost înaintea Barcelonei echipa numărul unu a lumii, iar Cruyff a mers la Barcelona ducând ideile de la Ajax. În această situație, dacă aș fi parior, aș merge numai și numai pe Ajax”, a mărturisit Popa.

Poreclit ”Olandezul zburător”, Cruyff a fost adeptul fotbalului total, o filosofie de joc conform căreia fiecare jucător poate lua locul coechipierului aflat în posesia balonului. Astfel, se ajunge la o circulație permanentă a jucătorilor, iar portarul e singurul cu post fix. Fotbalul total stă la baza mai recentului ”tiki-taka”, filosofia de joc a Barcelonei din timpurile mai recente, în care posesia joacă de asemenea un rol important. Ștefan Kovac este un timișorean care le-a pregătit pe U Cluj, naționala României, Steaua, Ajax, naționala Franței, Panatinaikhos și Monaco. Kovasc a jucat la Ripensia, dar a devenit un simbol al ”șepcilor roșii”.

Finala Europa League poate fi văzut la Pro TV în această seară cu începere de la 21:45.

(foto: gsp.ro)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ