DISTRIBUIȚI

Mâine, 7 iunie, cu începere de la 09:30, în sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist la Banca Mondială, va prezenta studiul „Orașe Magnet” – o analiză a orașelor secundare din România care au fost cele mai atractive în ultimii ani.

Timişoara are un loc important în această analiză statistică. Se va vorbi despre capacitatea Timişoarei de a atrage tinerii, inteligența și forța de muncă. Statutul de aglomerare urbană nu este suficient pentru a garanta dezvoltarea durabilă ulterioară. Fiecare actor este responsabil pentru a susține dezvoltarea, iar concurența cu zone urbane funcționale de dimensiuni similare (Cluj-Napoca, îndeosebi) trebuie să fie un factor mobilizator pentru aceștia.

La eveniment sunt bineveniți decidenți locali, cadre didactice universitare, urbaniști, ONG-iști și toți cei interesați de dezvoltare urbană în vestul țării și în Timișoara. Evenimentul este organizat de Centrul de Politici Publice în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

Marcel Ionescu-Heroiu lucrează ca Expert Senior Dezvoltare Urbană în biroul Băncii Mondiale din București. Acesta a lucrat în domenii-cheie: politici de dezvoltare urbană și regională și competitivitate; gestionarea programelor operaționale UE; prioritizarea proiectelor; guvernare locală și regională; dezvoltare durabilă și schimbări climatice; reamenajarea zonelor industriale dezafectate, şi a condus proiecte în România, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, India, Georgia, Azerbaidjan și Croația.

 

LĂSAȚI UN MESAJ