DISTRIBUIȚI

Voința Biled a câștigat faza pe Timiș a Cupei României după victoria cu 2-1 obținută pe terenul celor de ASO Deta, formație ca și promovată din Liga a V-a. Meciul s-a jucat în fața câtorva sute de oameni veniți în tribuna acoperită de la Deta, iar spectatorii au putut vedea două penaltiuri apărate de portarul Nicușor Bogdan, de la oaspeți.

În prima repriză, jocul a fost destul de urât și fragmentat. Gazdele au început cu câteva intrări destule de dure asupra jucătorilor de la Biled. De altfel, nu doar faulturile, ci și aut-urile au fragmentat destul de mult meciul. Deta a avut un prim șut cu mult peste spațiul porții în minutul 23, dar nici Biledul, locul doi în Liga a IV-a, nu s-a putut lăuda cu ocazii foarte concludente. În aceste condiții, la pauză s-a intrat cu 0-0. În repriza a doua, Nohai a faultat în careu în minutul 62, însă portarul Bogdan a parat execuția de la punctul cu var a lui Moga, care a tras spre dreapta goalkeeperului.

Pentru oaspeți au fost ocazii ale lui Blaga și Stroe, după care, în minutul 75, Nemițanu a marcat din lovitură liberă, după ce a trimis mingea în plasa peste zidul de cinci oameni cerut de portarul Brădău. În minutul 87, gazdele au primit din nou penalti, pentru un fault făcut de portarul Bogdan, care a respins în primă fază șutul lui Gheju, însă executantul a reluat apoi în poartă. Nu a fost mult timp 1-1 însă, deoarece în minutul 89, Blaga a marcat după un corner de pe stânga și a adus prima Cupă pentru Biled.

ASO Deta: Brădău, Jarcalete, Moga, Goia, Brădean, Semeniuc (min 50 Marcu), Popovici, Chiticariu (min 80 Gheju), Natanticu, Bărburescu, Radu

Voința Biled: Bogdan, Drăguș, Nohai, Paulevici, Brusturean, Nemițanu (min 76 Anghel), Tomescu, Petrișor, Blaga, Sandu (min 93 Butoi), Stroe (min 90 Meltiș)

Pentru antrenorul Biledului, Iulian Tăut, a fost un prim sezon încununat cu succes pe banca Voinței. ”Suntem extraordinar de fericiți. Cred că aducem multă mândrie comunei pe care o reprezentăm, Biled. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi. Vreau să-i felicit în special pe băieți, care au fost extraordinari, foarte determinați, și care au făcut sacrificii greu de înțeles pentru mulți oameni din fotbal. Sunt foarte fericit, nu îmi vine să cred ce am realizat la primul an pe banca tehnică. A fost un meci greu, cu multă determinare, atât din partea noastră, cât și a oaspeților. Felicit și echipa din Deta, care va face față cu brio în Liga a IV-a. Ne dorim să trecem și de următoarea etapă. Mentalitatea noastră cu care ne-am obișnuit până acum nu ne lasă să ne obișnuim cu ideea că am terminat. Vom vedea și vom pregăti meciul când va fi cazul”, a declarat Tăut.

Florin Albu, antrenorul Detei, a spus că meciul a fost util în perspectiva promovării echipei sale în Liga a IV-a. ”A fost un duel echilibrat. Biledul e o echipă foarte bună, se vede că au jucători cu mare experiență și care știu să profite mai bine de șansele ivite. Se vede că au un Nohai în apărare, au mijlocul foarte bun. Noi mai avem de învățat. Am intrat puțin timorați în prima repriză, cu puțină frică de adversari, că e finală, mă rog, nu am jucat dezinvolți, ca de obicei. În a doua repriză ne-am mai revenit. Am avut șansa cu penaltiul, poate dacă deschideam scorul, era altceva. În schimb, au dat ei gol din lovitură liberă. Asta e viața, acesta e fotbalul, mai avem o cupă anul viitor. Fotbalul e frumos pentru că nu se termină niciodată. Jucătorii mei trebuie să învețe cum să gestioneze astfel de meciuri. Noi la Județ am avut adversari slăbuți, cu care nu ne-am putut verifica potențialul maxim”, a declarat Albu.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ