DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara s-a impus cu 2-1 în meciul tur din barajul cu UTA, după ce în ultima jumătate de oră, timișoreni au fost în inferioritate numerică. Pedro Henrique și Gabriel Cânu au marcat golurile timișorene într-o primă repriză în care UTA nu a existat, dar arădenii au redus diferența prin Sorin Strătilă. După meci, Ionuț Popa a făcut mare scandal și le-a reproșat propriilor conducători de ce nu l-au recuzat pe arbitrul George Găman.

UTA nici nu a contat în debutul partidei și a avut doar două ocazii nepericuloase în debutul meciului. Cu un adversar de liga a doua, Timișoara nu a mai jucat la așteptare și i-a masat pe adversari în propriul careu. Căpitanul Gabi Cânu a trimis cu capul pe poartă, după primul corner, dar Miron a reținut. Alex Popovici a fost accidentat în minutul 11, după o ciocnire cu Chindriș. În locul său a fost trimis Pedro Henrique, dar Popovici ar fi vrut totuși să reintre. Bărbuț a avut o ratare monumentală în minutul 17, când a trimis peste poartă, deși Miron era ieșit.

În minutul 21, Pedro Henrique nu a ratat. Mingea i-a venit de la Soljic, iar Henrique a făcut ce a vrut cu portarul Miron. Diferența a crescut și mai mult după alte trei minute, la o fază fixă. Marius Croitoru a executat lovitură liberă, Bocșan a recentrat, iar Cânu a marcat cu capul pentru 2-0. Timișoara a continuat să domine până la finalul reprizei. UTA a avut un singur balon trimis pe poartă, la o lovitură liberă bătută slab de Copil, reținută de Curileac fără probleme. Așadar, la pauză s-a intrat cu 2-0.

Poli a avut o ocazie foarte bună și la reluarea meciului. În minutul 49, Soljic a tras bine de la distanță, dar Miron a respins peste bara transversală. Arădenii au scăpat după cornerul executat. UTA a redus din diferență în minutul 52. Curtuiuș a tras în blocajul lui Cânu, iar Strătilă l-a executat pe Curileac la colțul scurt. Tot timișorenii au continuat să aibă ocaziile mai concludente. În minutul 60, Doman a tras din câțiva metri în Miron.

Poli a rămas însă în zece oameni din minutul 65, când George Neagu a luat al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Curtuiuș. UTA a avut o posesie mai mare, dar tot fără ocazii mari în fața porții. În minutul 82, Curileac a respins în corner mingea trimisă de Adili. Pe final, Poli a ratat incredibil. În minutul 90, Bocșan a expediat în bară o minge venită de la Croitoru. Balonul a ajuns la Șeroni, care a recentrat la Cânu, a cărui lovitură de cap a prins-o Miron.

Poli Timișoara: Curileac, Străuț, Cânu, Bocșan, Neagu, Soljic, Artean, Bărbuț (min 61 Mailat), Croitoru, Doman (min 68 Șeroni), Popovici (min 14 Pedro Henrique)

UTA Arad: Miron, Adili, Gligor, Manea, Burlă, Strătilă (min 63 Tănase), Chindriș, Copil (min 77 Vîlceanu), Muntean (min 46 Stahl), Petre, Curtuiuș

Ionuț Popa s-a certat cu Laurențiu Roșu la flash-interviuri, iar în sala de conferințe a fost înjurat de suporterii arădeni, care aruncau și cu petarde. ”Fotbalul a dovedit că este așa cum e el, curvit. Trebuia să dăm 4-5 goluri în prima parte, am luat gol pe un fault pe care numai arbitrul Găman nu l-a văzut. El nu prea vede fazele noastre, nu le-a văzut nici cu Târgu-Jiu. Eliminarea lui George Neagu, am vorbit și cu observatorul și a trecut în raport, este absolut ridicolă. Problema mare e că nu am dat gol, poate a fost ghinion, poate lipsa de concentrare. A venit eliminarea și jocul s-a echilibrat, ei au avut om în plus, dar nu și-au creat ocazii mari acolo. Mergem să câștigăm și la Șiria. A fost o diferență mare între noi și ei. Nu meritau 7 azi? Manea l-a lovit pe Popovici cu cotul și trebuia să fie roșu. Indiferent cine va arbitra în retur, trebuie să mergem să câștigăm”, a declarat antrenorul lui Poli.

Laurențiu Roșu a fost ironic cu Popa. ”Timișoara e echipa favorită la acest baraj. Asta s-a văzut și prima repriză, am avut foarte mari probleme, pentru că am practicat un joc destul de slab. Am intrat foarte timorați în a doua repriză. Am reușit să evoluăm cu acel curaj necesar la un asemenea meci. Asta le-am și transmis la pauză, să jucăm, că nu avem nimic de pierdut, nu are de ce să ne fie frică de Timișoara. Probabil că i-am respectat prea mult și de asta am avut probleme. Chiar dacă golul doi a fost din ofsaid, nu protestez la adresa arbitrajului, au fost și faulturi pentru noi, care nu s-au dat. Noi trebuie să ne vedem de joc, mai avem 90 de minute la Șiria. Chiar dacă domnul Ionuț Popa m-a amenințat că-mi dă 7, asta e problema lui. Credeți că mi-e frică de Ionuț Popa, credeți că mi-e frică de Timișoara? După meci mi-a transmis că o să ne dea 7 goluri, 4 aici, și la Șiria ne dă 3. Mai are zece goluri de dat. Era la interviu și vine și face scandal acolo. După cum am început meciul și după prima repriză, sunt mulțumit că am reușit să înscriem. Avem 90 de minute la dispoziție în care putem câștiga și să promovăm”, a declarat antrenorul utist.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ