DISTRIBUIȚI

Vineri, 16 iunie, începând cu ora 16:00 se deschide pe strada și în Piața Țarcului, a XI-a ediție a festivalului de artă şi arhitectură urbană, Street Delivery Timișoara.

Tema ediţiei –  „Grădini posibile”. Participanţii sunt invitaţi la reflecție asupra rolului comunitar și cultural al zonelor verzi din spațiul urban, temă care a survenit dintr-o problemă comună la nivelul marilor orașe, aceea a diminuării spațiului verde, cu efecte directe asupra calității vieții. În acest sens, de-a lungul celor trei zile vom avea parte de ateliere, artă, dezbateri, arhitectură, proiecții video, filme, instalații interactive, concerte și teatru.

Peisagiști, artiști și oameni din comunitate,  au construit scenarii de grădini posibile, demonstrând cum se poate transforma o stradă, într-o grădină.

Fundația Cărturești, cu sprijinul Primăriei Timișoara, Flex, Petrovaselo, Astoria, Toluna și a Facultății de Horticultură și Silvicultură Timișoara au colaborat pentru a crea o oază verde pe parcursul a trei zile de festival.

Trupa timișoreană The Different Class va da startul concertelor vineri, la ora 20:30. Pe scenă vor urca JAZZ 8 (vineri, 22:00), Flare (sâmbătă, 20:00), Marion Krautner (sâmbătă, 21:00), Balkan Taksim (sâmbătă, ora 22:00), Arms and Sleepers (duminică, 20:30) și Golan (duminică, ora 22:00). Sâmbătă, 17 iunie, ne delectăm cu jazz și cafea. Trupa Soul Serenade va da startul zilei cu un concert de la ora 11 :00. Sărbătorim grădinile până târziu în noapte așa că avem și afterparty!  La Cuib D’Arte sâmbătă, începând cu ora 23:00, îi ascultăm pe Mihu & Silvana @Hanging Around Party.

Nu lipsește teatrul în grădina imaginară propusă, așa că participanții vor putea fi spectatori la piesele de teatru care au loc în fiecare zi : Kamin’e -Fouxfeuxrieux Company (vineri, 19:00), un show de improvizație oferit de Trupa Impro Portabil (sâmbătă, 18:00), Instalație Teatrală Drumul Cânepii – Teatrul Portabil TM şi  S.T.A.R.T (duminică, ora 18:00) și piesa de neratat a celor de la Auăleu, Mens Sana in Corporatist Sano (duminică, 18:30).

 

LĂSAȚI UN MESAJ