DISTRIBUIȚI

Baschetul timișorean are trei jucători convocați în lotul de 15 care începe marți pregătirea pentru Eurobasket 2017, competiție la care România va înfrunta la Cluj titanii din naționala Spaniei. Cei convocați sunt Alexandru Olah și alb-violeții Octavian Popa-Calotă și Lucas Tohătan.

Marcel Țenter a apelat la doi fundași de la BC SCM Timișoara. Octavian Popa-Calotă a avut la un meci o dispută verbală cu antrenorul ”leilor”, Tudor Costescu, însă disputa s-a rezolvat. De altfel, jucătorul oricum mai are un an de contract cu bănățenii. Lucas Tohătan a fost chemat până la urmă la naționala mare, după ce inițial era pe lista celor de la U20. Între pivoții convocați de selecționer se regășește și timișoreanul Alexandru Olah. Baschetbalistul de 23 de ani a jucat sezonul acesta în Belgia, la Belfius Mons-Hainaut.

În lotul convocat se mai regăsesc: Andrei Mandache, Adrian Tudor, Cătălin Petrișor, Adrian Guțoaia, Vlad Corpodean, Radu Paliciuc, Dragoș Diculescu, Cătălin Baciu, Titus Nicoară, Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Țîbîrnă. Naționala începe pregătirile la București, iar în 3-13 iulie, antrenamentele vor avea loc la Cluj. România va juca la Eurobasket în grupa C, cu Spania, Cehia, Croația, Muntenegru și Ungaria.

(foto: totlabaschet.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ