DISTRIBUIȚI

Autoritățile locale și județene au procese deschise la Tribunalul Timiș cu Curtea de Conturi a României de mai bine de un an, pe tema legalității finanțării sub formă de cotizație. La vremea interdicției finanțării au fost afectate patru echipe și s-a stabilit că sumele date până atunci constitutie un prejudiciu care trebuie recuperat.

Curtea de Conturi a hotărât în urmă cu doi ani că finanțarea sub formă de cotizație a BC Timișoara (foto), ACS Poli, CH Poli și Timișoara Saracens era ilegală. Banii nu s-au mai dat sub forma aceea, iar primăria și consiliul județean s-au îndreptat în instanță, deoarece toți banii dați până atunci, deloc puțini, au fost considerați prejudiciu. Luna mai și iunie a adus noi amânări în dosarele deschise de cele două instituții.

Procesul deschis de CJT a avut deja opt termen. În 31 mai, instanță a dat un nou termen pentru 20 septembrie, ”pentru depunerea expertizei”. La procesul deschis de primărie au fost șapte termene, ultimul în 8 iunie. Tribunalul Timiș a amânat judecata pentru 28 septembrie, ”pentru studiul înscrisurilor depuse la dosar la acest termen”.

(foto: Federatia Romana de Baschet)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ