DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a câștigat și meciul de la Șiria din barajul cu UTA, la scorul de 3-1. Astfel, la general a fost 5-2, după 2-1 de la Timișoara, iar bănățeni au rămas în prima ligă, după ce UTA a condus cu 1-0 12 minute, scor la care arădenii o retrogradau pe echipa alb-violeta. Au marcat la Șiria Bărbuț, Drăghici și Pedro Henrique.

Partida a început sub auspicii bune pentru UTA. Arădenii au marcat în minutul 5, după o fază fixă. Gligor a centrat, iar Adrian Petre a marcat cu capul. La 1-0, alb-roșii erau calificați. Tribuna a explodat, s-au dat cu fumigene, dar bucuria nu a ținut mult. Poli a egalat în minutul 17, la o fază care nu anunța nimic. Străuț a bătut un aut de pe dreapta, iar Bărbuț a marcat din careu pentru un 1-1 care i-a mai calmat pe utiști. Peste patru minute, Timișoara a preluat conducerea după ce Mailat a dat o pasă lungă, iar Drăghici a marcat, după ce Miron a ieșit totalmente aiurea. Timișorenii au mai avut ocazii prin Mailat și Soljic, iar pe finalul reprizei, UTA a avut ratări prin Strătilă și Vîlceanu, astfel că la cabine s-a intrat cu 4-2 la general pentru trupa lui Ionuț Popa.

La pauză, UTA i-a trimis în luptă pe Copil și pe Stahl. Arădenii au forțat o revenire și au dominat jocul, cu o posesie net superioară, dar fără ocazii foarte concludente. Petre a scăpat spre poartă în minutul 60, dar Straton a ieșit și a reținut din fața lui. Laurențiu Roșu l-a trimis și pe atacantul Piccioni în teren. Alb-roșii au avut un șut pe poartă în minutul 62, prin Copil, dar Straton s-a culcat și a prins sigur. Arădenii au pus presiune, iar în minutul 77, Curtuiuș a ratat incredibil, pe lângă poartă, după o centrare de la Adili. Peste nici două minute, Straton a scăpat mingea, dar Stahl, aflat în apropiere, nu a putut profita. Intrat pe final, Pedro Henrique a demonstrat că nu e brazilian degeaba și a dat golul decisiv de 3-1.

UTA Arad: Miron, Adili, Gligor, Manea, Burlă, Strătilă (min 61 Piccioni), Tănase (min 46 Stahl), Chindriș, Vîlceanu, Petre, Curtuiuș (min 46 Copil)

Poli Timișoara: Straton, Străuț, Scutaru, Cânu, Șeroni, Artean, Soljic, Bărbuț, Croitoru (min 67 Fucek), Mailat (min 76 Doman), Drăghici

Ionuț Popa și-a ras mustața de bucurie, dar și-a declarat din nou și dragostea pentru UTA. ”Mi-am dat mustața jos, așa cum am promis jucătorilor și am apărut alt om în fața arădenilor .Cu mustață, eram dușmanul arădenilor, acum nu mai sunt. Țin mult la Arad, la galeria arădeană și vreau mult ca Aradul să fie în Liga I. Azi am ținut cu Poli, dar întotdeauna țin cu UTA și cu Real Madrid. Acum 30 de ani eram la mare fără mustață, și toate babele erau îndrăgostite de mine. Am fost sigur din minutul 1, când au dat ei gol. Am știut că îi batem. Băieții au fost admirabili, diferența de valoare a fost mare. Îi felicit pe arădeni, au echipă bună. Dacă ar fi să aleg jucători, i-aș lua pe Strătilă, Curtuiuș, Stahl și pe prietenul meu Adili, cu care mă contrez mereu. Pe Petre nu l-aș lua, vreau să văd dacă știe să scrie o compunere. Mă bucur pentru organizare, îl felicit pe prietenul meu Meszar că a ținut echipa, a dus greul. Îi felicit pe toți arădenii care au fost aproape de echipă, fără pic de ironie, țin cu UTA,și dacă mă înjură spectatorii, și dacă nu. Și lor le place ce fac eu cu ei, dar și mie îmi place la nebunie când aud corul acela magic. Eu nu mă supăr pe ei, îi apreciez. După cheful de la Timișoara vreau să merg la prietenul meu Colin la pub să beau bere. Țin cu UTA, dar cu sufletul sunt la Timișoara”, a declarat antrenorul polist.

Laurențiu Roșu a admis că Timișoara a fost mai bună. ”Mă așteptam că ne vor pune probleme. Am spus de la început, Timișoara e o echipă bună, care a fost favorită în această dublă. Așa s-a întâmplat, am pierdut primul meci de la Timișoara, și chiar și așa, aveam șansa noastră. Astăzi am început foarte bine meciul, am înscris repede. În momentul în care noi dominam jocul, pe o greșeală de apărare am primit primul gol. Apoi a venit și golul doi al lor și asta ne-a făcut să ne tăiem elanul. A fost într-un moment bun în care înscrisesem, eu chiar credeam în promovare. Cei de la Timișoara au profitat de greșelile noastre. Au reușit să se mențină în Liga I, per total, au fost mai buni ca noi, trebuie să o recunoaștem. Îmi pare rău de băieți, au făcut un efort considerabil, mă refer în timpul campionatului”, a punctat Roșu.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

 

LĂSAȚI UN MESAJ