Căpitanul Gabriel Cânu a anunțat că mai rămâne un sezon la Poli Timișoara, după salvarea de la retrogradare. La 36 de ani, Cânu a spus că experiența alb-violeților a fost decisivă în barajul cu utiștii. De asemenea, stopperul a punctat că dacă președintele vrea calificare în play-off, va trebui să investească bani de jucători noi.

Cânu a admis ca la început de sezon nu a crezut în salvarea de la retrogradare. ”Sincer să fiu, nu. E greu de la -14 însă la finalul campionatului regulat, când am intrat în play-out, după înjumătățire și primele meciuri bune făcute, am început să sperăm. Ne-am luptat până la capăt și astăzi am reușit, exact la un an de când ne-am reunit vara trecută, am reușit ceea ce nimeni nu credea.  Ei au avut publicul de partea lor, au montat tribune suplimentare. Au deschis scorul repede, însă am fost o echipă matură, care am reacționat imediat și am înscris. Le-am tăiat elanul și totul a revenit la normal. Părerea mea e că ei puteau câștiga doar din noroc”, a declarat fundașul.

Cânu a spus că nu ține cu dinții de banderola de căpitan. ”Mai urmează un an. Sper să fiu sănătos și să realizăm mai multe anul viitor la Poli Timișoara față de ce am realizat anul acesta. Va fi greu pentru că nu știu dacă a mai avut cineva un an ca aceasta al nostru, să începi de la -14, să te salvezi, să ajungi în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Cu un lot care vara trecută era pentru Liga a II-a. Dacă am rămas în Liga I, mai continui un sezon aici. Vedem sezonul viitor cineva fi căpitan. Eu  țin de banderolă, vedem”, a precizat fundașul.

Jucătorul a vorbit și despre declarația președintelui Sorin Drăgoi, că anul viitor o vrea pe Poli în play-off. ”Dacă dânsul s-a pronunțat că vrea play-off-ul, înseamnă că va face investiții serioase anul viitor. Pentru că numai așa poți să ajungi acolo. Cu fotbaliști valoroși și o conducere sănătoasă, poți ajunge și în play-off”, a mai spus Cânu.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ