DISTRIBUIȚI

ACS Ghiroda s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Inter Petrila, la manșa-tur a barajului de promovare pentru Liga a III-a. Toate golurile au fost marcate de formația bănățeană, deoarece pe final, Mancaș a dat un autogol, la presiunea ofensivă a gazdelor. Partida a avut loc într-o atmosferă foarte frumoasă, cu celebra „Un’estate italiana” răsunând înainte de startul partidei, tribune pline pe stadionul din Lonea, și o ploaie cu soare cu un curcubeu frumos pe final de joc.

Meciul a fost unul bun, peste nivelul barajelor pentru Liga a III-a, cu joc ofensiv și deschis din partea ambelor formații. Golgheterul Ghirodei, Alex Baranyi, a marcat cu un șut de la distanță în minutul 40. Soarta meciului se putea întoarce în debutul reprizei a doua, deoarece Matei a trimis cu capul în bara transversală a porții oaspeților. Nu a fost însă să fie pentru Petrila, deoarece în minutul 53 căpitanul Ghirodei, Pătrașcu, a înscris din lovitură liberă. Meciul s-a terminat 2-1 după ce, pe final, Mancaș a expediat în propria poartă.

Paul Codrea a fost trecut antrenor principal la acest meci, dar l-a lăudat pe cel care a fost zi de zi lângă echipă, Vlad Bura. „Am trăit meciul la intensitate maximă. Cred că felicitările echipei merg către antrenor, către Vlad Bura, care a făcut o muncă fantastică. Suntem puțin dezamăgiți de autogolul luat în final, dar suntem fericiți pentru victorie, pentru că asta ne doream și e o victorie care ne face favoriți pentru meciul retur. Băieții l-au luat la mișto și i-au zis că putea să dea mai bine. A fost ghinion, pentru că Mancaș a muncit foarte mult. Îmi pare rău pentru el, dar va trece repede peste acest episod. Noi știam că e o echipă bună, de calitate, cu toate că noi am avut ocaziile mai mari. Și în prima repriză puteam să avem 2-0. Am scăpat de două ori cu portarul, nu am dat gol. Ei au început mai bine repriza a doua, au avut și ei șansele lor, dar așa e în fotbal. Probabil azi am fost eu trecut pe foaie pentru că aveam licența A. Dar Vlad Bura a făcut toată munca, trebuie să îl felicit pentru că a fost o muncă în condiții foarte grele. Ne considerăm câștigători, suntem convinși că în meciul tur vom munci la fel de serios. Sperăm să câștigăm și manșa retur. Vlad i-a pus în temă pentru săptămâna ce urmează, nu există riscul să se relaxeze băieții”, a declarat Codrea.

Fostul internațional român a petrecut mulți ani în Italia și a fost plăcut surprins să audă melodia oficială a Cupei Mondiale din 1990 în Valea Jiului. „Au fost mulți oameni, au fost de treabă, ne-au salutat, chiar ne-au întâmpinat frumos, nu au fost incidente. Le mulțumim că au fost foarte fair-play. Am avut o mică nostalgie când am auzit-o. E o melodie foarte frumoasă și renumită. A fost frumos. Organizarea a fost foarte bun, merită felicitați cei de aici”, a mai pus Codrea.

Aurel Moldovan a fost deranjat de arbitraj, despre care Codrea nu a avut reproșuri. „E nemulțumitor scorul, pentru că am jucat acasă. Am început meciul cu încredere. Am vrut să obținem un rezultat bun, atât am putut. Acesta este fotbalul. Am avut ocazii să marcăm, am ratat, am avut bară, am greșit de două ori în faza de apărare și ne-a costat acest meci. Şanse sunt până la cel de-al doilea meci, fiecare meci are importanța lui. Dar șansele sunt mici după aspectul scorului. Dar fotbalul e frumos și se poate întâmpla orice. Ghiroda are jucători cu experiență, dar unele faze au fost tratate de brigada de arbitri cu alte unități de măsură, una pentru echipa noastră și alta pentru echipa lor. Mai multe nu vreau să comentez. Faze de joc: faulturi, chiar și acordarea cartonașelor galbene pentru echipa din Ghiroda s-au acordat mai târziu. Dar probabil așa au văzut ei, așa au luat deciziile. Suporterii au fost lângă noi tot campionatul. Pentru ei am fi vrut să avem un rezultat mai bun, chiar o victorie”, a punctat Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ