DISTRIBUIȚI

Cu tot cu aducerea lui Xavi Pascual, naționala României de handbal masculin a ratat calificare la Campionatul European din 2018. De la SCM Poli, în echipamentul tricolor a evoluat Cristi Fenici. Clubul alb-violet a mai avut trei foști sau actuali jucători la alte trei naționale, și toți au încheiat preliminariile cu succes.

România a pierdut dur cu Belarus la Craiova, la scorul de 32-22, după un meci în care nu a marcat nici Fenici, nici timișoreanul Sadoveac. A urmat înfrângerea cu 32-21 cu Polonia, unde Fenici a marcat 4 goluri, iar Sadoveac, 3. Cu 4 puncte, România nu s-a calificat din grupa 2, de unde a mers mai departe Serbia. Plavii au acumulat 7 puncte, după ce în ultimele meciuri cu făcut 27-27 cu Belarus și 34-34 cu Polonia. În primul meci a jucat și interul nou adus de Poli, Milos Orbovic, care a marcat 2 goluri.

Tot o calificare a obținut din grupa 6 și Muntenegru, unde evoluează extrema dreaptă alb-violetă Marko Lasica. Muntenegrenii au câștigat cu28-24 cu Suedia și au remizat la 27-27 cu Rusia, pentru un total de 7 puncte la finalul grupei. Lasica a jucat în ambele partide și a marcat 2 goluri în poarta Suediei. Grupa 4 a fost câștigată de Macedonia, unde joacă fostul inter al lui Poli, Filip Lazarov. Cu 27-27 cu Ucraina și 33-20 cu Cehia, macedonenii s-au calificat în Croația, iar Lazarov le-a dat 3 goluri cehilor.

După preliminari, internaționalii intră în vacanță până în 20 iulie, când se reunește SCM Poli.

(foto: prosport.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ