DISTRIBUIȚI
Aufbau der Ausstellung Menopause im Museum Ludwig Kšln

Weekendul acesta a luat sfârşit expoziţia temporală semnată Ingo Glass, instalată la etajul II al Palatului Baroc. Până duminică, inclusiv, mai puteţi vizita expoziţia Rosemarie Trockel. Muzeul de Artă Timişoara, în parteneriat cu Institutul pentru Relaţii Culturale Externe din Stuttgart, Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara şi Centrul Cultural German din Timişoara, a făcut posibilă expunerea lucrărilor artistei la Timişoara. Expoziţia deschisă la parterul Muzeului de Artă din Timişoara este alcătuită din desene, fotografii şi instalaţii video din perioada anilor ’90 şi 2000 şi prezintă teme variate: portrete, studii ale figurii umane, compoziţii şi schiţe. Aceasta poate fi vizitată până la data de 25 iunie, de marţi până duminică, între orele 10:00-18:00.

Rosemarie Trockel (n. 1952) este o prezenţă importantă în arta contemporană germană şi internaţională, lucrează şi locuieşte în Köln şi este profesoară la Academia de Artă din Düsseldorf. În întregul ei, opera artistei Rosemarie Trockel reflectă interesul pentru experimente cu materiale şi tehnici diversificate: pictură şi desen, gravură, instalaţii, artă foto şi video, obiecte compuse din materiale variate (lână, ceramică, materie vegetală etc.).

Lucrările artistei au figurat în numeroase expoziţii tematice, la unele dintre cele mai renumite muzee şi galerii internaţionale, precum Muzeul de Artă Modernă şi Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, Centrul Georges Pompidou din Paris, Galeriile Serpentine şi Whitechapel din Londra. A mai expus în repetate rânduri şi în cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia.

LĂSAȚI UN MESAJ