DISTRIBUIȚI

Cei de la Ripensia Timișoara se pregătesc pentru primul sezon al echipei în Liga a II-a. Clubul și-a creionat un buget, se pregătesc lucrări la stadionul din Ciarda Roșie, iar roș-galbenii parcurg în perioada aceasta procesul de licențiere. Dintre jucătorii lui Remus Steop, Mediop N’Diaye este curtat de o echipă din Liga I.

Pentru sezonul 2017-2018, Ripensia nu și-a stabilit un anume loc în clasament. Președintele Radu Ienovan e liniștit în ceea ce privește bugetul. ”Obiectivul nostru e la fel ca întotdeauna, să facem performanță. Nu ne propunem un loc anume. Din punct de vedere financiar, am conturat în proporție de 80-90% bugetul. Ce vă pot spune e că nu se pune problema periclitării participării Ripensiei în Liga a II-a”, ne-a declarat președintele clubului, care estimează un buget de 250.000 de euro pentru viitorul sezon. Ripensia a primit 150.000 de lei de la autoritățile locale, dar cei de la CJT le-au declarat neeligibil proiectul depus la concursul de finanțări nerambursabile.

Clubul trece printr-un proces de licențiere, iar stadionul din Ciarda Roșie va trece printr-un proces de renovare. ”Cu câteva mici derogări, și echipele promovate au procesul de licențiere. Sunt cinci criterii de îndeplinit: sportiv, de infrastructură, financiar, juridic și administrativ. Am primit deja că suntem în regulă la cel sportiv și juridic. Pentru stadion vom solicita o omologare provizorie. Vom mări capacitatea la 700-800 de locuri. Vom mai lucra la vestiare, vor fi cosmetizări, astfel încât să arate bine pe transmisiunile TV”, a explicat Ienovan.

Nu este exclus ca Ripensia să joace meciuri de campionat și pe ”Dan Păltinișanu”. ”Nu spunem nu din start. Este posibil să jucăm și pe <<Dan Păltinișanu>>, în funcție de importanța meciului. Luăm aici în calcul situația de la anumite meciuri: locul în clasament, cât de importante vor fi punctele pentru noi. Ca oră, noi dorim să jucăm la ora oficială 11, pentru a nu ne suprapune cu ASU Poli, din rațiuni ce țin de Jandarmerie, firma de pază. Sigur, când nu va fi vorba de meciuri televizate”, a mărturisit Ienovan.

Clubul lucrează și pentru completarea grupelor de juniori, deoarece la Liga a II-a sunt obligatorii de la juniori A până la E. ”Noi avem deja zece jucători ai noștri, dintre tineri, pentru juniori A. Pentru celelalte grupe, suntem în discuții pentru o colaborare și cu LPS Banatul, și cu CSȘ Bega. Ne dorim, de asemenea, o colaborare cu Poli Timișoara, ei având o bază foarte mare de juniori”, a punctat Ienovan.

Pentru lot, se va miza pe continuitate. ”Am prelungit contractele jucătorilor. Doar Ștreangă a plecat, din cauza unei probleme medicale. Avem o ofertă pentru Mediop de la un club din Liga I. Vă pot spune doar că nu este Poli Timișoara. Plecările vor fi și în funcție de sosiri”, a mai adăugat Ienovan.

Anda DELIU
(foto: Awad Hamudi)

LĂSAȚI UN MESAJ