DISTRIBUIȚI

Campionatul European de Baschet feminin va fi organizat în Sala ”Constantin Jude”, deși autoritățile au promis că meciurile vor avea loc la noua sală polivalentă ce se construiește la Baza Sportivă numărul 2 a Politehnicii. Construcția este departe de a fi finalizată, iar organizatorii EuroBasket Women s-au resemnat cu ideea că vor folosi tot vechea sală, cu câteva cosmetizări importante însă. Primarul Nicolae Robu a pus întârzierile pe seama insolvenței firmei executante.
Edilul a pus întârzierile în contextul unei situații tipice pentru societatea românească, cu lucruri arareori gata la timp. ”E un proiect greu, care a fost modificat, și cu un executant care este în insolvență. De aici decurg o grămadă de consecințe negative. Dar, important este că ea va fi finalizată. Nu prea există, din păcate, obiective care să se dea în folosință la termenele planificate, în România. Aceasta este situația tristă în care ne desfășurăm activitatea. Întotdeauna există motive de întârziere, dar este important să ducem lucrurile la bun sfârșit”, a punctat Nicolae Robu.
Edilul a recunoscut că nu poate da un termen sigur pentru finalizarea noii săli. Totuși, Robu spune că merge des în inspecție pe șantier. ”Am fost azi dimineață acolo. S-a progresat, se progresează. Putea fi gata la timp. Important este să o avem odată gata, e o sală cu 3000 de locuri unde vor putea fi diverse activități sportive și cultural-sportive. Mi-e greu să angajez termen, pentru că firma este în insolvență. Cu firme în insolvență este foarte greu să lucrezi, nu ai lucrurile sub control. Dar, eu pun presiune. În fiecare luni dimineață la ora 8 sunt personal acolo, de față cu reprezentanții tuturor firmelor implicate, iar pe parcursul săptămânii merg aproape zilnic”, a adăugat primarul.
Sala polivalentă de pe strada Aurel Păunescu Podeanu (fosta Diaconu Coressi) a demarat ca un proiect doar al Universității Politehnica din Timișoara, ca o sală de 2000 de locuri, strict pentru handbal. În așteptarea fondurilor de la Ministerul Educației, lucrările au mers lent. În urmă cu doi ani, Timișoara a primit organizarea EuroBasket Women 2015, iar secretarul de stat din Ministerul Educației, Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, a promis orașului o sală de 10.000 de locuri, din fonduri guvernamentale.
Banii nu s-au aprobat de la bugetul de stat, iar Primăria Timișoara a găsit soluția preluării a 50% din sala de la Baza 2, cu mărirea numărului de locuri. Până la urmă, nici sala aceea nu a fost gata, iar meciurile dintre 11-18 iunie de la Campionatul European de Baschet feminin vor avea loc tot în vechea Sală ”Constantin Jude”.
Anda DELIU

LĂSAȚI UN MESAJ