DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara se pregăteşte pentru manifestările  dedicate Zilei Timişoarei. 3 August, a devenit ziua oraşului nostru prin Hotărârea de Consiliu Local  nr. 217 din 1999. Prin această hotărâre, se marchează ca zi a oraşului, momentul intrării trupelor româneşti în Timişoara, la 3 august 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti. care vor debuta joi, 3 august, de la ora 09.00, în Piaţa Petru Maior cu o depunere de coroane  la bustul colonelului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor române, care au intrat în Timişoara la 3 august 1919.

De la ora 10:00, în Piaţa Unirii, va avea loc o ceremonie publică prin care se vor marca 98 de ani de la unirea Banatului cu România şi, totodată, de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara.

La ora 13:00, va avea loc întrunirea în Şedinţă Festivă a Consiliului Local al municipiului Timişoara. De la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu: Vanotek, Antonia, The Motans şi Carla’s Dreams.

Pe tot parcursul zilei de vineri, 4 august, sunt programate manifestări sportive dedicate zilei oraşului nostru. În Piaţa Victoriei, începând cu ora 20:00, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara.

Sâmbătă, 5 august, de la ora 20:00, vă aşteptăm din nou în Piaţa Victoriei, la concerte cu: Phaser, The Weekend Band, un moment inedit Lorenzo Cristian Magic şi Loredana.

Program:

3 august

Piaţa Petru Maior, ora 09:00 – depunere de coroane la bustul colonelului Virgil Economu
Piaţa Unirii, ora 10:00 – ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, care va marca momentul intrării trupelor române în Timişoara în data de 3 august 1919
Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, ora 13:00 – şedinţă Festivă – Decernarea Titlului de Cetăţean de Onoare
Casa de Cultură a Municipiului Timişoara – Galeria Pro Armia, Piaţa Libertăţii, ora 18:00 – vernisajul expoziției de pictură dedicată Zilei Timişoarei – Asociația Artiștilor Plastici “Romul Ladea”
Piaţa Victoriei 20:00 – concerte Vanotek, Antonia, The Motans, Carla’s Dreams
Foc de artificii 24:00

4 august – vineri

Program acţiuni sportive „Cupa oraşelor înfrăţite” – turneu de minifotbal cu echipe de amatori, Baza Sportivă Colterm, 09:00–17:00. Participă echipe de amatori, care reprezintă Timişoara şi echipe invitate din oraşele înfrăţite şi partenere cu Timișoara. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.
Turneu de minifotbal pentru echipe de copii

Baza Sportivă Colterm, orele 11:00–14:00 Participă echipe de copii de la cluburi locale – categoria de vârsta 10 ani. Parteneri: Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş, Sport Club Municipal Timişoara.

Cros nocturn – “Timişoara, primul oraş electrificat, primul cros noaptea alergat!”, de la ora  22:00. Crosul nocturn a ajuns la cea de-a șasea ediţie şi este organizat în sistem de participare open. Limita de vârstă a concurenţilor este de minim 18 ani. Cu excepţie, pot participa şi concurenţi cu vârsta de 16 ani, care trebuie să prezinte acordul scris al părinţilor. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul www.crosnocturn.ro.
Crosul nocturn se va desfăşura pe un traseu de cca 4 km şi va avea startul la orele 22:00, de pe bulevardul C.D.Loga nr.1 (în faţa Primăriei Municipiului Timişoara), unde va avea loc şi sosirea.
Piaţa Victoriei, ora 20:00 – Blues pentru Timişoara – concerte Vali „Sir Blues” Răcilă, Bega Blues Band & Invitaţii, The Gamblers – Serbia

5 august –sâmbătă

Piaţa Victoriei, de la ora 20:00 concerte: Phaser, The Weekend Band,  Lorenzo Cristian Magic, Loredana

LĂSAȚI UN MESAJ